g3rman Napisano 2 Października 2006 Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Mam zamiar wymienić w swoim rowerku przerzutke przednia i tylnią na coś lepszego. Obecnie mam derke z tyłu i z przodu acerke. I tak sobie upatrzyłem zeby może zakupić osprzet srama x9. Bo słyszałęm ze lepiej kupić srama niż shimano m.in ze łąńcuch tak nie skacze. I z detego co mi sie wydaje to by sie przydało też wymienić odrazu manetki na srama też x.9. Co wy o tym myślicie?? A i czy ktos wie ile przednia przezutka kosztuje?? Bo na allegro nie znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 2 Października 2006 Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Co to jest przezutka ? btw zmiana manetek bedzie koniecznoscia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fryta Napisano 2 Października 2006 Udostępnij Napisano 2 Października 2006 g3rman - shimano to wiesz jak poprawnie napisać, ale przerzutka to już nie :angry: Za takie błędy w tematach często walę ostrzeżenia - więc strzeż się na przyszłość, teraz daruję bo chociaż wstawiłeś [] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 2 Października 2006 Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Manetki, które masz teraz na pewno nie będą działały z tylną przerzutką Sram X.9. Przednia przerzutka Srama to model X-Gen, jest na allegro za ok 89zł. Z manetek musisz kupić coś z serii X Srama, np X.7, X.9 lub X.0 lub tańsze odpowiedniki Sram 4.0 i 5.0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g3rman Napisano 2 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2006 przepraszam bardzo za mój błąd w słowie przężutka, gdy pisałem treść też sie pomyliłem i napisałem inaczej, ale poprawiłem, a na temat nie zobaczyłem i błąd został(jestem dysleketykiem i dysortografikiem:P) A i tam napisałem derke, a nie deorke. Sorry Dzieki za odpowiedź zakupie srama x.9 na tył, na przód x-gena tak jak napisaliście i manetki sram x.9. Tylko sie zastanawiam czy manetki kupywać gripshift'y czy zwykłe. ?? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fryta Napisano 2 Października 2006 Udostępnij Napisano 2 Października 2006 zamiast x-gena na przód, lepiej zakup xt - na allegro chodzi poniżej 90 zł ps. dobry wybór z przejściem na srama (posiadam tylną x-9 i manetki x-0) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 2 Października 2006 Udostępnij Napisano 2 Października 2006 uprzedzajac twoje pytanie - przednia przerzutka shimano bedzie poprawnie dzialala z manetkami srama i na odwrot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.