Mmiisskkoo Napisano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Witam mam do kupienia rower Cube LTD z takim osprzętem: rama aluminium 20 cali widelec rock shox dart 3 Skok 80mm z blokadą na manetce przerzutka przód deore lx przerzutka tył deore xt liczba przełożeń 3x9 manetki deore piasty deore LX hamulce Magura hydraulika (v-brake) klamki Magura obręcza Rigida Sphinx opony Continental Więcej informacji nie znam, np. z którego roku jest rower (podejrzewam że przynajmniej 3-5l), ile przejechane itp. Ze zdj wygląda na bardzo zadbany, żadnej rdzy czy śladów wyciekow, wlasciciel twierdzi że sprowadził z Niemiec, rok temu i od tego czasu leżał nieużywany. Rower wystawiony za 1500zl. Ja rower potrzebuje do okazyjnej/amatorskiej jazdy w trasach 5-30km,wyłącznie po asfalcie. Mam 180cm wzrostu, 80kg Co sądzicie? Liczę na pomoc, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Jeśli to ma być wyłącznie asfalt,to kup coś w stylu fitnes/urban ze sztywnym widelcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alagor96 Napisano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Po tym opisie, to chyba ma sporo więcej niż 3-5 lat. No i tak jak kolega mówi, może coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mmiisskkoo Napisano 27 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 No szukam cały czas ale ciężko coś znaleźć w 'dobrych pieniadzach' (max 2tys) a z dobrym osprzętem, ten w tej aukcji wydaje się porządny. Alagor, a wg Cb z którego roku może być ten rower? Obecny właściciel podobno nie wie, a Ja tak tylko szacowalem A jeśli chodzi o widelec to w tym jak i chyba w większości rowerów amortyzator można unieruchomić, a w razie trudniejszego terenu być może się przyda tym bardziej że w tym rowerze pokrętło jest na kierownicy. Orientujecie się może jakiej wielkości mogą byc koła tego roweru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 (edytowane) Odpuść sobie, tym bardziej za taką cenę. Kupiłem felta epo xc z 2005 roku - a że jeszcze wtedy nie miałem takiego doświadczenia to wtopiłem, bo się okazało że jednak strzela rama. U ciebie też coś takiego może wystąpić. Na bikeworld opisują darta 3 w 2010, z tym że tamten ma 100 mm a nie 80, więc 7 lat tego roweru to absolutne minimum. Do takiej jazdy kup sobie albo szosę w decu za 1700 albo jakiegokolwiek crossa.A co do kół, to na 99% 26. Edytowane 27 Kwietnia 2017 przez Piter233 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
relyt Napisano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 A numer ramy właściciel podał? Warto sprawdzić. Bo na 90% te wszystkie "sprowadzone, kilkuletnie, stan igla" - skradzione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mmiisskkoo Napisano 27 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Dziękuję za odpowiedź, ulatwiliście podjęcie decyzji, czyli biorę się za szukanie dalej mądrzejszy o parę wskazówek pozdrawiam ✋ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi