shvndy Napisano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Witam, poszukuję roweru dla mojego taty. Wzrost - 176cm, waga - ok.90kg (mięsień piwny:)). Poszukuję roweru do około 1200zł. Siedziałem kilka dni na forach i sporo osób poleca Wagant 1.0, czy opłaca się go kupować za 900zł, czy dołożyć do Waganta 2.0? Szukałem po Kandsach, Krossach czy Meridach, ale wszystko wydaję się być zbliżonym do siebie wyrobem. Tak jak wspomniałem, ja tak samo jak mój tata jesteśmy laikami, jedyne co widziałem to, że nie będą to rzeczy z wysokiej półki(w sumie nawet się tego nie spodziewałem). Ale jaki rower polecacie? Może macie jakieś własne propozycje? Z góry dziękuje za odpowiedzi, Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 (edytowane) Kupowałem teraz właśnie dla siebie w tym przedziale cenowym. Zasadnicza różnica jest pomiędzy Wolnobiegiem z tyłu a Kasetą. Podobno tutaj mówią, że kaseta ponad wszystko a pakowanie się w wolnobieg nie ma sensu bo potem nie zmienisz. Ten Romet 1.0 ma wolnobieg więc odpada wg. mnie. 2.0 ma już kasetę. Amora potrzebujesz? Tak czy siak zobacz sobie ja kupiłem takiego http://allegro.pl/rower-kands-alfa-city-alu-trekking-28-shimano-i6684725792.html Czerwonego. Ma kasetę, tylko chciałem bez amortyzatora ale i z amorem są dostępne. http://allegro.pl/kands-alfa-city-alu-2-x-amortyzator-2-gratisy-i6789683027.html Skasuj spacje na końcu w linkach bo nie wiem czemu się nie wyświetlają. Edytowane 26 Kwietnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arszymek Napisano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Hejka Ze swojego doświadczenia myślę, że w tym przedziale cenowym można polecić tego KANDS-a ALFA CITY ALU TREKKING 28 http://allegro.pl/rower-kands-alfa-city-alu-trekking-28-shimano-i6684725792.html Jeździłem podobnym do czasu kiedy ukradli i jeździło się b. dobrze (mój wzrost 188, waga ok. 100 kg) konkrety: 1) Waganty 1 i 2 chyba też, oba mają wolnobieg a kaseta zdecydowanie lepsza (poczytaj na forach) 2) dopiero Wgant 3 ma kasetę 3) w swoim rowerze po ok. 2000-2500 km amor tak latał, że zmieniłem na sztywniaka, nie sądzę żeby w tym przedziale był jakiś lepszy amorek, a poza tym rower na sztywnym nawet lepiej się prowadził to tyle tak na gorąco, jak coś to dopytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NorthAngel82 Napisano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 (edytowane) A jeśli się ma wolnobieg i coś się stanie przy tylnim kole lub tylniej przerzutce to już się tego nie da naprawić ? Chyba można też wtedy przerobić z wolnobiegu na kasete ? czy to jakiś problem ? Edytowane 26 Kwietnia 2017 przez NorthAngel82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Wszystko się da.Żaden problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NorthAngel82 Napisano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Fajnie. A mozesz mi powiedzieć ile by takie przerobienie kosztowało ? wiecej niż rower nowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Koło z piastą pod kasetę 7rz + 7rz kaseta cena od ok.140 zł.Lepsze koło=większa kwota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Zawsze będzie nieopłacalne - jak masz i tak ograniczony budżet to nie kombinuj jak koń pod górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shvndy Napisano 26 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 (edytowane) Dzieki wszystkim za odpowiedzi, raczej zdecydujemy sie na tego tanszego Kandsa. Tacie sie podoba, a to najwazniejsze. Pozdrawiam. Edytowane 26 Kwietnia 2017 przez shvndy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 I bardzo słuszna decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi