pmarszal84 Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 witam; proszę o pilną pomoc. Który waszym zdaniem connex będzie lepszy do napędu jednorzedowego connex700 czy connex800? Zebatki wąskie z tyłu sram 24t ta z linku ponizej. Jest różnica w trwałości tych connex ów? http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6715722525 Mam nadzieję że connex będzie lepszy niż shimano cn-nx10. Ten rozciągnął się błyskawicznie, no i był za szeroki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 26 Kwietnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Z tych dwóch wymienionych zdecydowanie KMC. A czemu do napędu jedno rzędowego nie bierzesz łańcucha podeń przeznaczony ? i popraw link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmarszal84 Napisano 26 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 KMC nie brałem pod uwagę bo miałem i szybko się rozciągnął. Zresztą sam kiedyś zachwalales strasznie że nie ma lepszych łańcuchów od connex. Zmieniles zdanie? Connex 700 jest dedykowany pod łańcuchy 1 rzedowe również. Fabrycznie w rowerze był lancuch KMC wielorzedowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamtulak Napisano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Wytrzymałość Connex-ów 80X i 90X się pogorszyła w porównani do tej z przed 4-5 lat, ale nie wiem czy to dotyczy 700. Wygląda to tak jakby zaoszczędzono na materiale lub procesie technologicznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmarszal84 Napisano 26 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Niestety z tym oszczedzaniem to chyba ze wszystkim tak jest. Coraz gorszy badziew firmy produkuja. I tak juz czekam na dostawę connex a 700, napiszę za miesiąc jak sie rozciągnął. Może będzie lepiej od shimano i kmc bo te to tragedia. Po około 1000km KMC do wyrzucenia. Shimano to po 400km. Niestety z tym oszczedzaniem to chyba ze wszystkim tak jest. Coraz gorszy badziew firmy produkuja. I tak juz czekam na dostawę connex a 700, napiszę za miesiąc jak sie rozciągnął. Może będzie lepiej od shimano i kmc bo te to tragedia. Po około 1000km KMC rozciągnął się o 1 ogniwo. Shimano to po 400km śmieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 26 Kwietnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Jak miałeś KMC Z coś tam to to jest szit, ale KMC X to już jest coś, a KMC Xe to już prawie potęga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.