lofty Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Witam. Chciałbym zakupić rower crossowy z tym amortyzatorem. Mam pytanie. Jest informacja, że amortyzator ten ma regulacje skoku. Czy można go całkowicie wyłączyć albo wyregulować do tego stopnia, aby nie szkodził bardzo przy szybkiej jeździe? A jeśli nie, to czy bardzo wytracę siłę gdy będę z niego korzystał? Wolałbym, gdyby rower amortyzatora nie miał lecz ten rower zachęcił mnie lepszym osprzętem, ale amortyzator wydaje mi się być zbędnym przez większość czasu, ale czasem przydać się może. Każdy rower crossowy w tej cenie niestety posiada amortyzator, więc prawdopodobnie jestem na niego skazany. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 W tym przypadku po zakupie roweru od razu zdemontuj amor i sprzedaj go jako nowy a za zarobione pieniądze kup sobie dobry sztywny widelec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lofty Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 W takim razie lepszym wyborem będzie zakup wersji V1 i wymiana wolnobiegu na kasetę. Jaki może być koszt modernizacji roweru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Żeby zmienić wolnobieg na kasetę musisz zmienić całe koło. Nie kupuje się roweru po to by od razu go modernizować. Może lepiej podaj jakieś linki co chcesz kupić to ja albo inny kolega zaproponuje coś lepszego i konkretnie pod Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lofty Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Najbardziej interesuje mnie Lazaro V1, ale on nie ma wolnobiegu. Albo to przeboleje albo wymienię w przyszłości. Szukałem roweru crossowego bez amortyzatora z lepszym wyposażeniem niż Tourney i z kasetą do 1300 zł. Długo szukałem, ale nic takiego nie znalazłem. Chętnie rozważę każdą propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 (edytowane) Podaj wzrost i wagę. I stary temat do obczajenia;) https://www.forumrowerowe.org/topic/137669-cross-do-1100zl-lazaro-integral-v1-czy-v3/ Edytowane 25 Kwietnia 2017 przez Marcin86Poznan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lofty Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Mam około 175 i ważę 70 kg. W między czasie znalazłem taki rower. Wykracza trochę poza budżet, ale jestem w stanie go kupić. Warto go kupić? http://aventurasport.pl/pl/p/ROWER-CROSSOWY-MERIDA-CROSSWAY-URBAN-20-MD-46CM-SILK-WHITEBLACKWHITE/3297 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Lepszy niż ten Lazzaro ale hamulce tarczowe mechaniczne to zły wybór lepiej v-brake w tej cenie roweru. Kwota 1500 już lepsza znajdę chwilę to coś poszukam, choć nie wiem czy lepszego;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi