Lukasz_K Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Witam, normalnie jeżdżę rowerowym szosowym, ale postanowiłem, że w tym sezonie pojeźdżę sobie po okolicznych górach w Beskidzie Śląskim i skompletowałem sobie rower na bazie ramy Specialized Stumpjumper HT i brakuje mi tylko amortyzatora przód. Na początek zabawy z górskim rowerem nie oczekuję super sprzętu (wybrałem ramę Speca bo szosówkę też mam z tej firmy) i chciałbym przeznaczyć do 600zł.Czy możecie doradzić jakiś w miarę sprzęt w tej kwocie?Swoją drogą jak rozpoznać dobry amortyzator? Jeszcze jedno pytanie, czy szukać typowo amortyzatora tapered czy nic się nie stanie, jeżeli zastosuję redukcję tapered na ahead 1 1/8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Jak masz taper to szukaj taper, chociaż przy redukcji też jest ok. Tak czy inaczej szukaj powietrznego, sprężynowego nie ma sensu kupować. Nowy czy używka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_K Napisano 24 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Wolałbym nówkę, nie znam się na amortyzatorach, a nie chcę się bawić w serwisy.Co możecie powiedzieć na temat poniższych:-RST Air -Suntour Raidon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Zagadaj do użytkownika @Activia w sprawie Raidona, przynajmniej będziesz miał z pewnego w 100% źródła a i potem chętnie służy pomocą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_K Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Mój błąd, źle zerknąłem i headset jest standardowy 1 1/8 Ahead a nie tapered...Co możecie mi powiedzieć o poniższym amortyzatorze?- SUNTOUR XCR RL R AIR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Ciężkie kowadło, za 100 zł więcej kupisz u Activia Raidona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_K Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 A idąc inną drogą gdybym chciał kupić coś na poczatek i dozbierać sobie do czegoś lepszego, to czy na start taki amor byłby dobry?: -RST OMEGA (pytam, bo mam okazję kupić nowy za 250zł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 2,3 kg, golenie 30mm, sprężyna nie powietrze= badziewie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.