Skocz do zawartości

[8000] Mtb/xc 29 er.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Przymierzam się pomału do zakupu roweru mtb 29 er.

Co do moich wymagań to stawiam na aluminium oraz na dobry osprzęt, rama musi mieć geometrie sportową nie turystyczną.

Przebieg tygodniowy to około 200 - 250 km, a w roku 7-8 tys., głównie lasy i szutry.

Wydaje mi się ,że nic lepszego już nie znajdę w tej cenie:

https://www.domenasportowa.pl/product-pol-180503-Rower-gorski-Accent-Peak-29-Pro-2x10-2017.html

Podoba mi się to ,że jest napęd 2x10 ,a nie jak teraz większości rowerów w tym przedziale cenowym 1x11.

Napęd 2x10 jest tańszy w serwisie (tańsze kasety i łańcuchy)

Moje pytania odnośnie tego peka:

1. Czy rozmiar M pod mój wzrost 176cm będzie ok ?

2. Czy geometria tej ramy nie jest turystyczna jak np. w canoynach ? Czy może sportowa typowo pod ściganie.

3. Czy osprzęt sram x0 to mniej więcej półka shimano xt ? czy to już może xtr ?, mam tu na myśli kulturę pracy oraz jakość.

4. Atrakcyjnie wygląda ten model wagowo jak na ramę aluminiową bo tylko 10.4 kg przy rozmiarze M, czy to aby na pewno prawidłowe info (na innych stronach też jest 10.4 kg)

5. Kompletnie nie wiem jak wypadają koła piasty ACCENT WIN oraz obręcze ACCENT EXE 32H. Piasty są maszynowe czy kulkowe ?

Proszę o opinie i odpowiedzi oraz jeśli mielibyście jakieś inne alternatywy to napiszcie.

Dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...