EzioAuditore Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Cześć! Chciałbym zapytać użytkowników zegarka Polar M400 o żywotność baterii w Waszych urządzeniach? Jak długo możecie trenować na jednym ładowaniu?Ja swój kupiłem jako używany (wg sprzedawcy, mało eksploatowany). Poszedłem z nim wczoraj pierwszy raz na rower (bateria naładowana na 100%) i po ok. 2,5 godziny jazdy poziom naładowania spadł do ok. 50%. Czy to oznaka na wymianę baterii (o ile taka możliwość w ogóle istnieje)? Pytam pod kątem jakiegoś dłuższego wypadu gdzie będę korzystać z zegarka cały dzień i obawiam się że może zabraknąć baterii do końca dnia... Dodam też, że zegarek miał włączone śledzenie GPS, autopauzę i dźwięki. Nie mierzył tętna (pasek na klatkę piersiową dopiero zakupiłem i czekam na dostawę). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Kiedy szukałem zegarka dla siebie,ten polar odpadł właśnie przez kiepski czas baterii,one tak mniej więcej trzymają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Potwierdzam to co napisał Quell. Mój brat miał M400 i bateria trzymała 6-7 godzin. Ja mam Garmina Viviactive HR i w nim trzyma do 12-13 godzin. Jest jeszcze Vivocative bez HR i tam bateria potrafi trzymać do 10 godzin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba01 Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Mam ten Polar i najdłuższy czas jaki nagrałem z wł GPS i HR to 160 km 5h:40 min, ale nie dlatego, że już nie nagrywał więcej tylko, że już byłem w domu. Nie pamiętam ile baterii jeszcze zostało.Ten zegarek ze względu na swoje funkcje pewnie przeznaczony bardziej dla biegaczy stąd pewnie producenci nie spodziewali się, że ktoś tak długo może biegać. Teraz żałuję, że kupiłem ten zegarek, ale jak go kupowałem to nie myślałem, że moja przygoda z bieganiem się tak fatalnie zakończy.... Cóż na bardzo długie dystanse pewnie pozostanie powerbank - ponoć może rejestrować ślad podczas ładowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Tylko jak chcesz go ładować podczas użytkowania? M400 ma tak umieszczony port USB, że gorzej się już chyba nie dało. Zastanawiałem się kiedyś nad tym modelem, ale szybko mi przeszło właśnie z tego powodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EzioAuditore Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Najprościej można po prostu wrzucić zegarek do plecaka i tam go ładować. GPS, prędkość i inne parametry nadal będę rejestrowane, nawet puls z paska z klatki piersiowej. Miejsce ładowania w niczym tutaj nie przeszkadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 FigoiFago,tak vivoactive (poprzedni) daje radę nieco ponad 10h,to całkiem przyzwoity czas. Najprościej można po prostu wrzucić zegarek do plecaka i tam go ładować. GPS Teoretycznie można,tylko w przypadku hr sama rejestracja jest mniej istotna,niż podgląd pulsu w czasie treningu,i takie coś mija się z celem,wychodzi na jedno z telefonem w plecaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EzioAuditore Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 To teraz schodzimy na poziom: czym dla mnie jest trening a czym całodzienny wypad na rower np. w góry? W przypadku tego pierwszego wystarczy mi kilka godzin działania na baterii ale jeśli mam jechać z kumplami na tułaczkę to biorę powerbank do plecaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba01 Napisano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Ładowanie? W plecaku albo w koszulce. Inaczej pewnie się nie da, bo port jest bardzo kiepsko ułożony. Wtedy żadnych parametrów już nie widzimy i taki zegarek podczas treningu jest bez użyteczny, ale w temacie mowa była bardzo długich wypadach. Zresztą spoglądanie na zegarek (odrywanie ręki od kiery) podczas jazdy jest utrudnione i niewygodne. Zamówiłem coś takiego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macior Napisano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 6h z pomiarem tętna, ładuję podczas dłuższej jazdy powerbankiem zazwyczaj luzuje pasek i podłączam kabelek kątowy, można też zamontować zegarek pod spodem, lub obrócić pokazany wyżej uchwyt "do góry nogami", czyli na foto tak aby tarcza zegarka była skierowana w dół i na takim uchwycie zamontować zegarek wtedy wchodzi pod zapięty zegarek kabelek bo złącze micro usb w zegarku jest jakby w powietrzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.