marpok Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Witajcie Panie i Panowie Dzis podczas mycia roweru zauwazylem odprysk na jednej goleni i jakas ryse powyzej...Odprysk pewnie od uderzenia jakiegos kamyka, a ryse pewnie jakas galaz zrobila. Pytanie czy jest to powod do jakiegos niepokoju, czy jest to normalna sytuacja spowodowana uzytkowaniem? Mozna takie cos w jakis sposob regenerowac? Czy wogole sie tym nie przejmowac? Mam nadzieje, ze ten odprysk nie bedzie sie powiekszal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.wa Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Odpryski powstały najpewniej podczas jakiejś gleby. Nie wyglądają na głębokie, więc olej. Do środka będzie się dostawało minimalnie więcej syfu, ale jeśli serwisujesz amor zgodnie z zaleceniami producenta to nie masz się czym przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 24 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Gleby to ja na tym rowerze jeszcze nie miałem, także to nie to Niemniej jednak dzięki za odzew Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 24 Kwietnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 rysy na goleniach nie powstają od byle kamyczka czy gałązki bo wbrew pozorom wcale nie tak łatwo jest powłokę na goleniach porysować. Albo oparłeś rower amortyzatorem o np murek albo ktoś przewrócił Twój rower czy też swój rower na Twój.Obie rysy warto spolerować, tak by nie miały ostrych krawędzi i nie niszczyły uszczelek podczas pracy. Druga rzecz - zalecałbym zmniejszyć interwały serwisowe dla widelca z porysowaną golenią. Na pewno raz w roku serwis to mus(pod warunkiem że rower nie kurzy się w piwnicy tylko jest użytkowany w miarę regularnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 24 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Rysy są od wewnętrznej strony także nawet jakbym gdzies oparł nieuwaznie to też raczej mało to możliwe, udział osób trzecich też wykluczam (jeżdżę sam) Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 24 Kwietnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 to papier wodny i do dzieła, tylko z wyczuciem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 24 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Dzięki...a o jakiej granulacji byś sugerował??? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 1200 starczy , sam takim robilem.Zaczynasz i robisz delikatnie non stop moczac w wodzie. Co jakis czas wycierasz i czekasz do wyschniecia goleni, zeby zobaczyc czy nie przegiales i nie robi sie matowa powloka. To nadal ma byc lustro, ale rysa ma miec brak ostrych krawedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Po gradacji 1200 lustra nie uzyskasz , na koniec trzeba jeszcze 2000/2500 i pastą spolerować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 1600 czy 1800 poprawiłem i miałem "szkiełko". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 24 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 To nadal ma byc lustro, ale rysa ma miec brak ostrych krawedzi. Ta rysa, czy ten odprysk wogole nie ma odczuwalnych pod palcem ostrych krawedzi, to zdjecie troche wyolbrzymia problem, bo w rzeczywistosci to ciezko to dostrzec...zastanawiam sie teraz czy nie olac sprawy, a w zamian tego skupic sie na czestszym serwisie dolnych lag??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Ludzie bawili się w kropelke kleju kropelka i zeszlifowanie, lakier bezb. do paznokci, itd., itd....Ja np. zastosowałem reklamowany flamaster do usuwania rys na samochodzie, który nic nie dawal, ale dość fajnie wypelnia, szlifniecie i zapomniecie. Pojezdzij- poobserwuj i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 który nic nie dawal, ale dość fajnie wypelnia, szlifniecie i zapomniecie Hehe no tak, jak psychika spokojna to i sie lepiej jezdzi Pojezdzij- poobserwuj i już. Dokladnie tak zamierzam zrobic...Dziekuje za pomoc Panowie, a podpowiedzcie mi jeszcze jaki smar kupic do uszczelek przy serwisie dolnych lag? Slick Honey (ciezko dostac), Sram Butter, czy moze isc po taniosci i kupic wazeline techniczna, bo podobno tez dobrze sie sprawdza??? A moze macie jeszcze jakis inny sprawdzony smar do tych celow??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 25 Kwietnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 piszesz do użytkownika Activia i kupujesz małą tubkę smaru który jest fabrycznym smarem SR Santour. Ja go używam w pracy i sprawdza się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Slickoleum ( 50 gram za 25 zł) też jest niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 piszesz do użytkownika ActiviaDzięki, spróbuję Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Dzięki, spróbuję Skom25 również dziękuję...Jakby ktoś, coś jeszcze to mile widziane Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Przypomniało mi się: https://www.facebook.com/[reklama-bez-zgody]/photos/a.301867006505523.98832.301389386553285/1898232583535616/?type=3&theater Wichu/Fonika mają jakis uzupełniacz do dziur. Jak bardzo Cie korci to napisz do nich, może cos zaradzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Wichu/Fonika mają jakis uzupełniacz do dziur.To brzmi naprawdę ciekawie. Dzieki Zapytam jesli uznam, ze tego potrzebuje. Dobrze wiedzieć. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi