dalton0 Napisano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Dzień dobry, szukam nowego licznika. Wymagania jak w tytule tematu. Znalazłem coś takiego http://allegro.pl/licznik-rowerowy-kruger-matz-xt-200-i6767256625.html#thumb/2, ale po pierwsze ostrożnie podchodzę do firmy, a po drugie chyba nie można go zamontować na mostku. Ewentualnie mogę dorzucić do https://www.szumgum.com/licznik-rowerowy-sigma-16-16-sts.html na promocji. Czy możecie coś polecić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Wiem, że jak w temacie ale ja odradzam bezprzewodowe nawet te po 400 zł bo nawalają, oszukują, jak zimno to się zawieszają. Nie ma linka do tego, który znalazłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dalton0 Napisano 23 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Post poprawiony. Do tej pory miałem Sigme 8.12 i dawała radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provid Napisano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 W tym budżecie, to tylko SIGMA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2008 Napisano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 również polecam SIGMĘ, używam model bezprzewodowy BC 12.12 STS i jestem bardzo zadowolony... http://allegro.pl/licznik-rowerowy-sigma-bc-12-12-sts-bezprzewodowy-i6792241232.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 cateye , w tej cenie można spokojnie kupić z dużo lepszym mocowaniem niż przereklamowana sigma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 W tej Sigmie 12.12 zastanawia mnie "Przelicza przejechane kilometry na ilość zaoszczędzonego paliwa" O co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dalton0 Napisano 23 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Pewnie chodzi o coś w rodzaju motywatora. Nie wiem czy można ustawić tam cenę paliwa za litr, raczej nie, więc będzie tylko zbliżona wartość i podsumowanie ile zaoszczędziłeś wybierając rower zamiast samochodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Może, chyba, że chodzi o kalorie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huskarl Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Mam Sigme STS 12.12 i trochę lipnie działa transmisja. Czasem przestaje zliczać. Trzeba wtedy zresetować synchronizacje i znów działa. Baterie wymieniane i nic to nie dało. Najlepsze jest to, ze to mi się dzieje w Polsce. Wcześniej bylem w Anglii, tam kupiłem rower i licznik. Gdy tam jeździłem to może raz czy dwa się to stało przez trzy lata a teraz to losowo. Czasem wcale a czasem nawet po kilka razy na godzinę. W ostatni weekend w Anglii zrobiłem rundkę i wszystko grało, tydzień później już w kraju, inauguracyjny bieg, i co chwila nie działa. Może u nas większe zakłócenia czy coś. A ta opcja pokazywania zaoszczędzonego paliwa to jakiś bubel. Kompletnie do niczego nie potrzebna statystyka a do tego wnerwia bo jest pierwszą pozycją po wciśnięciu prawego górnego przycisku. Jeżdżę z sigmami od 20 lat i zegarek zawsze był pierwszy gdy wciskałem górny a później prawy górny przycisk. Ale już nie, teraz mam statystykę zaoszczędzonego paliwa, czyli dystans podzielony przez współczynnik w ustawieniach. Zadna magia ale trzeba wciskać dwa razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2008 Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 A ta opcja pokazywania zaoszczędzonego paliwa to jakiś bubel. Kompletnie do niczego nie potrzebna statystyka a do tego wnerwia bo jest pierwszą pozycją po wciśnięciu prawego górnego przycisku. Jeżdżę z sigmami od 20 lat i zegarek zawsze był pierwszy gdy wciskałem górny a później prawy górny przycisk. Ale już nie, teraz mam statystykę zaoszczędzonego paliwa, czyli dystans podzielony przez współczynnik w ustawieniach. Zadna magia ale trzeba wciskać dwa razy. u mnie po uśpieniu i naciśnięciu jak kolega napisał prawego górnego przycisku wraca do funkcji na jakiej zostawiłem np. km dzienne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.