Skocz do zawartości

[licznik] Bezprzewodowy, budżet~150 zł, montowanie na mostku, autostart

dalton0

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

szukam nowego licznika. Wymagania jak w tytule tematu. Znalazłem coś takiego http://allegro.pl/licznik-rowerowy-kruger-matz-xt-200-i6767256625.html#thumb/2, ale po pierwsze ostrożnie podchodzę do firmy, a po drugie chyba nie można go zamontować na mostku.

Ewentualnie mogę dorzucić do https://www.szumgum.com/licznik-rowerowy-sigma-16-16-sts.html na promocji.

Czy możecie coś polecić?

Mam Sigme STS 12.12 i trochę lipnie działa transmisja. Czasem przestaje zliczać. Trzeba wtedy zresetować synchronizacje i znów działa. Baterie wymieniane i nic to nie dało. Najlepsze jest to, ze to mi się dzieje w Polsce. Wcześniej bylem w Anglii, tam kupiłem rower i licznik. Gdy tam jeździłem to może raz czy dwa się to stało przez trzy lata a teraz to losowo. Czasem wcale a czasem nawet po kilka razy na godzinę. W ostatni weekend w Anglii zrobiłem rundkę i wszystko grało, tydzień później już w kraju, inauguracyjny bieg, i co chwila nie działa. Może u nas większe zakłócenia czy coś.

A ta opcja pokazywania zaoszczędzonego paliwa to jakiś bubel. Kompletnie do niczego nie potrzebna statystyka a do tego wnerwia bo jest pierwszą pozycją po wciśnięciu prawego górnego przycisku. Jeżdżę z sigmami od 20 lat i zegarek zawsze był pierwszy gdy wciskałem górny a później prawy górny przycisk. Ale już nie, teraz mam statystykę zaoszczędzonego paliwa, czyli dystans podzielony przez współczynnik w ustawieniach. Zadna magia ale trzeba wciskać dwa razy.

A ta opcja pokazywania zaoszczędzonego paliwa to jakiś bubel. Kompletnie do niczego nie potrzebna statystyka a do tego wnerwia bo jest pierwszą pozycją po wciśnięciu prawego górnego przycisku. Jeżdżę z sigmami od 20 lat i zegarek zawsze był pierwszy gdy wciskałem górny a później prawy górny przycisk. Ale już nie, teraz mam statystykę zaoszczędzonego paliwa, czyli dystans podzielony przez współczynnik w ustawieniach. Zadna magia ale trzeba wciskać dwa razy.

u mnie po uśpieniu i naciśnięciu jak kolega napisał prawego górnego przycisku wraca do funkcji na jakiej zostawiłem np. km dzienne... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...