szyblaszczyk Napisano 22 Kwietnia 2017 Napisano 22 Kwietnia 2017 Cześć Na początek wypada mi się przywitać i podkreślić że jestem totalnym amatorem jeśli chodzi o rowery. Mieszkam w Anglii i kupiłem sobie taki trochę byle jaki rower za 10 £ na dojazdy 2-kilometrowe kiedy jest ładna pogoda i szkoda ruszać samochód jadąc naokoło. Nie mam większych wymagań więc rower wydaje mi się w całkiem porządku stanie, ale problem jest taki że ewidentnie długo leżał na zewnątrz (przyrdzewialy dzwonek i trochę łańcuch, ale go oczyscilem) i coś jest nie tak z hamulcem. Krótko mówiąc gdy naciskam dźwignie hamulca wówczas nie wraca ona do swojego położenia. Na chłopski rozum coś jest nie tak ze sprężyną, ale gdzie tą sprężynę zlokalizować i jak ją proponujecie naprawić. Popsikałem WD40 tylko no nie oszukujmy się WD40 wszystkiego nie naprawi. Proszę Was o pomoc i wyrozumiałość, ale moja wiedza w temacie jest zerowa. Dodam że dokręcalem i luzowałem śrubę odpowiedzialną za napięcie dźwigni hamulca. Pozdrawiam! Sent from my LG-F500S using Tapatalk
Quell Napisano 22 Kwietnia 2017 Napisano 22 Kwietnia 2017 Co to za hamulce ? Vki,tarcze ? Jakieś foto ?
Tatanka Napisano 22 Kwietnia 2017 Napisano 22 Kwietnia 2017 Sprężyna jest elementem ramienia hamulca.Tu raczej problemem jest linka i pancerz hamulca.Film instruktażowy
Root Admin Mieciu Napisano 22 Kwietnia 2017 Root Admin Napisano 22 Kwietnia 2017 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.