Gość Napisano 22 Kwietnia 2017 Napisano 22 Kwietnia 2017 Cześć. Mam Lazaro Integral v3 od tygodnia i niestety pierwsza przygoda jest w trakcie... Otóż, podczas jazdy siodełko i sztyca zsuwają się do ramy. Zaciśnięte maksymalnie jak się da. Raz się zsuwa po 500 metrach, a innym razem po 10 kilometrach. Rozkładam ręce, bo obawiam się, że być może dostałem niewymiarową sztycę. Rower jest seryjny, nic nowego do niego nie dokupiłem. W niedzielę jechałem w idealnej pozycji, by za 2 kilometry mieć siodełko na samej ramie Nawet z samej sztycy zszedł mocno lakier, jakbym szurał nim o rurę podsiodłową...
LukaszNN Napisano 22 Kwietnia 2017 Napisano 22 Kwietnia 2017 Odkręć zacisk sztycy i zobacz czy sztyca porusza się z lekkim oporem czy może ma luz choćby delikatny i daj znać
Tatanka Napisano 22 Kwietnia 2017 Napisano 22 Kwietnia 2017 Miałem kiedyś taki problem.Powodem okazały sie niewielkie zacieki farby,które dostały się do środka rury podsiodłowej.Przez nie sztyca przy dokręcaniu nie przylegała idealnie całą powierzchnia do podsiodłówki.Zdrapanie farby i zmatowienie rury wewnątrz rozwiązało problem
blaem Napisano 16 Maja 2017 Napisano 16 Maja 2017 Witaj, też kiedyś borykałem się z tym problemem i zacisk do sztycy rozkładałem "n" razy smarując go i czyszcząc z błota. Najlepszym rozwiązaniem była wymiana samozamykacza na zacisk z śrubą imbusową - to rozwiązało problem na długi czas.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.