Mikkonen Napisano 22 Kwietnia 2017 Napisano 22 Kwietnia 2017 Witam, w tym sezonie zamierzam nieco upgradować mojego Krossa Trans Pacific. Na pierwszy ogień idą całe koła, a będą to: Obręcze Accent Trailflyer Piasty Alivio Dętki Schwalbe extra light Szprychy Sapim D-light Nie wiem, jakie wybrać opony. Warunki mam takie - opona musi być lekka (tylko zwijane wchodzą w grę), ma dobrze toczyć się po asfalcie (50%) i nadawać się na szutry i leśne ubite ścieżki (50%). Szerokość myślę że 1,6 ale może być trochę węższa. Cena - powiedzmy że nie ma znaczenia, chętnie sprawdzę wszystkie propozycje.
CentrumRowerowe Napisano 26 Kwietnia 2017 Napisano 26 Kwietnia 2017 Jeszcze zależy czy chciałbyś rower obciążać sakwami, wtedy opona musi być solidniejsza, przynajmniej z tyłu. Pod obciążenia najlepsza byłaby Schwalbe Marathon Mondial zwijana (choć ona ma pewne opory toczenia na asfalcie). Mogą być także Continentale Travel Contact. Te opony ważą około 700 gr i są bardzo trwałe. Modele crossowe o wadze bliżej 500 gr będą miały lepszą przyczepność i będą się lżej toczyć, ale będą mniej trwałe. Przykłady: Schwalbe G-One Allround,
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.