TomHagen Napisano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) Jak wszyscy wiemy szajba jest zaraźliwa a przebywanie na różnych forach szkodzi - jak nie nam to już na 100% naszym kieszeniom Miałem crossa - stykał do wszystkiego... Wszędzie piszą 29er, 29er... No to dokupiłem... Potem jak się okazuje cross jest zbyt blisko 29era... Crossa zamieniłem więc na stalowego gravela dzięki uprzejmości kumpli rowerowych w Anglii a w szczególności kol. IVANa... Jeszcze raz dzięki Brachu :-) No i niesamowicie polubiłem baranka oraz ten typ roweru... Tak więc pomyślałem, że coś takiego ale taniego, z aluminium do katowania w lesie by mi jeszcze przypasowało... Coś jak CX, coś jak monstercross... Aby poszaleć bez stresu... No dobra - jakoś musiałem sobie usprawiedliwiać własną zachciankę... Trzymałem się dzielnie bo jak podliczyłem takie przedsięwzięcie to i tak "tysie lecą" ale od czego są znajomi Tak więc zimą, w niesamowicie atrakcyjnej cenie, dzięki Lordowi (THX!!!) zakupiłem bazę przyszłego projektu. Projekt został przez poprzedniego właściciela porzucony po nieudanych próbach pomalowania ramy a że ja chcę go zrobić na czarno projekt dostał ksywę roboczą BLACK BASTARD Takie cosik do mnie zawitało z Wysp: Oprócz ramy i karbonowego widła (to Boardman CX Team) w komplecie była korba kompaktowa FSA i przerzutki Tiagra 4600, klamkomanetki 105 5600 (planuje napęd 10rz, jak we wszystkich moich rowerach - ułatwia to życie przy ludzkich kosztach), hamulce BB5, sztyca, mostek, siodełko Bontragera, opona SmartSam 28x1,65, stery, hak itp... Siodełko dam do swojego Treka a tutaj przełożę Selle Italia, oponki dam póki co szutrowe Dureme 700x40 bo leżą nieużywane, kółka stare od TREKa (zwykłe Mustangi)... Póki co więc wykorzystuje to co mam ale nic nie stoi na przeszkodzie aby potem np wymienić przerzutki na 105 z serii 5700 (spokojnie dostępne są nówki). Póki co "zbeszczeszczone zwłoki boardmanki" wyglądają tak: Rama będzie piaskowana delikatnie i pójdzie na proszek... Widelec niestety jest z karbonu więc czeka mnie ręczna tyrka... Niestety klamkami też się muszę zająć bo pomalowano je (dźwignie) zwykłą czarna farbą, która się łuszczy... Nie wiem czy kogoś to interesuje ale wrzucę tutaj co jakiś czas postępy z prac Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez TomHagen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Czekam na postępy mistrzu Pozdrower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen Napisano 22 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2017 Ano tyrka była, sama farba odpada ale jak ją chcesz porządnie ściągnąć to... Na widelcu dodatkowo przy zdejmowaniu pomarańczu i matowieniu oryginalnej powłoki musiałem dodatkowo powalczyć z naklejkami oryginalnymi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Dajesz, Wodzu! Trzymam kciuksy za powodzenie projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 To poprzednik pomalował widelec z naklejkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen Napisano 24 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 A jak, hardcore Panie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Tam były naklejki? Ale przykryte lakierem* czy "na zewnątrz"? *mówimy o warstwie orydżinalnej a nie spapranej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen Napisano 24 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 (edytowane) Pod pomarańczowym sprayem były naklejki, chyba pod cieniutką warstewką przeźroczystego... Zaraz znajdę fotkę oryginału... Edytowane 24 Kwietnia 2017 przez TomHagen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Tak mi się wydawało...ale cieszę się, że sobie poradziłeś i masz bazę pod nową akwarelkę. Brawo TY! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Tak popsuć ładny widelec... Swoją drogą z lakiernictwem chyba poprzednik nie miał nic wspólnego Będziesz całość robił sam czy pomagał sobie firmami zewnętrznymi np. przy piaskowaniu, skręcaniu? Kurde ale będziesz musiał mieć radochę na pierwszej przejażdżce jak nawet farba będzie Twoja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen Napisano 24 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Znajomy serwisant pomoże złożyć do kupy, ma na miejscu linki, pancerze itp - nie chce mi się tego z netu ściągać a i nie mam wszystkich narzędzi... Ramę wypiaskuje i pomaluję proszkowo też w firmie... Póki co stare klamki chociaż na chwilę odzyskały ciut starego szyku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Swoją drogą z lakiernictwem chyba poprzednik nie miał nic wspólnego Nie, nie miałem Faktem jest, że to był mój poligon doświadczalny: farby megaciulowe (kilka różnych srajów), pryskane pod namiotem zimą...plan był zrobić pomarańczowy podkład ze złotym błyszczykiem na rurę dolną pod szablon/napis a następnie pojechać po ramie czarnym matem. Wideł miał być w tym samym kolorze co napis, ale w pewnym momencie straciłem cierpliwość, zapał i olałem projekt a rama służyła mym nieletnim jako pierwsze wprawki w graffitti. Lekcja pierwsza: jak trzymać puszkę i malować aby sobie w dziób nie napsikać. Udało się, a matka nic nie widziała Wpuszczenie zaś Autora Tematu w maliny, jeśli chodzi o doprowadzenie ramseta do stanu przemalowalności, to temat na inny temat Trzymam kciuki za Ciebie, TomHagen, spraw aby ten set nabrał blasku, kształtu roweru i oby służył Ci przez milion mil, krajobrazów i uśmiechów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Ale wtopiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Dobrze dedukowałeś, nic nie wtopiłeś! Ciekawe zaś ile AT będzie musiał wtopić w regenerację towaru... ...ale ciii, dżentelmeny o dziengach nie gadajo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen Napisano 24 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Bez Twojej zgody Lordzie nie publikuję ceny zakupu... Resztę zaś wydatków skrzętnie będę notował i podawał, ma być ekonomiczna maszyna do poszalenia... Bez Ciebie w życiu bym tego nie złożył - pamiętasz moje wyliczenia, bez wysiłku 2,5-౩k wyszło i to po min... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Hej, to Twoja kasa więc masz prawo się chwalić na lewo i prawo. Powiedzmy, że kupiłeś graty a ramol był za darmo jako popapraniec. A mogłem go opierniczyć do siakiej galerii jako arte-moderne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Dobry rower wymaga swojej ceny. Jak już zaczniesz dawać fotki w trakcie montażu części to... mmmm czekam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Okeyos Pany, jakieś stery zintegrowane tapered w czerwonej anodzie tak do stówki polecacie? Widzę Accenta jakieś, KCNC ale co toto wsio warte to nie wiem...:-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Nie moja działka:( zawsze sam się dopytuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen Napisano 26 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Widelec nabrał ciekawszego wyglądu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen Napisano 28 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2017 Ano jest, pierwsze testy za mną - jeszcze trochę szczegółów (czerwony zacisk sztycy, śruby korby, tarcz hamulcowych itp) i będzie gicio do katowania po lubuskich lasach i polach:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 28 Października 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Października 2017 Nuuuuda... Czarnuchowość... <ziew> Powodzenia w nawijaniu kaemów Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen Napisano 28 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2017 :-P Najgorsze, że zaczyna mi łazić po głowie pomarańczowy Inbred z baranem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 28 Października 2017 Udostępnij Napisano 28 Października 2017 Bierz póki są. PX kończy z tym modelem, teraz po 144 łabędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen Napisano 28 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2017 Ale wideł drugie tyle:-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi