szakq Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 jezlie koniecznie chcesz wydac cala posiadana gotowke to wzilabym juicy carbon za 650zł(mniej wiecej)lub taniej i ciut ciezej juicy 7 lub bez regulacji za 390zł juicy 5,idealny bo mocno lekki bylby zapewne avid ultimate ale to nowosc i nie wiem w jakies cenie moze byc... dalej z innej firmy to XT czterotloczkowe,formula oro 24 lub hayes el camino Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 szakq ja jeszcze dodał bym do twoich typów Magurę Martę SL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 przyznam ze myslalem o niej jednak ostatnio cene jaka widzialem nie pasowala do widelkow <650zł,rownie dobrze mozna dodac jeszcze np formule B4pro(jakos tak tez lekki hamulec kolega ma je w NRSie z tarczami 160/140-piorkowa waga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 http://www.allegro.pl/item139336198_okazja...umrowerowe.html co prawda trzeba by było dołożyć 59 zł, ale przy takiej kwocie to chyba nie problem. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 z rozpedu napisalem ze na hamulec 650zł a w temacie bylo 600 czyli trzeba dolozyc 159zł ale jednak mozna sie zastanowic nad tym jak najbardziej jednak o samym dzialaniu juz jakis wlasciciel nich sie lepiej wypowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 no w sumie 159zł to już trochę jest. w sumie jednak jak już bym miał inwestować w tarcze to jednak wolałbym kupić takie jakie mi odpowiadają i właśnie Marty są dla mnie najlepsze (taka moja opinia, która nigdy nie miała hamulców tarczowych w rowerze, co nie znaczy że nie jeździła) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Moje Marty mają przejechane ~10.000km (a właściwie to tylna, bo przednią dokupiłem trochę później) miałem różne hamulce, i te są zdecydowanie najlepsze. Zawsze działają dobrze, tarcza nie obciera o klocki itp. Dobra siła, świetna modulacja. No i są naprawdę lekkie - moje po wymianie śrub na Pro-Bolt ważą (cały komplet p+t z tarczami 160mm) ~690g! SL różnią się tylko dźwignią hamulcową (jest karbonowa a nie alu, dzięki czemu ważą ~35g mniej), działają tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fistach Napisano 4 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Skrzynia ma do XC wypas heble. Co prawda zdarza im sie podhajczyc troche ( qmplem jechalismy na azs iz 60km/h do 0 po trasie w dol sie zatrzymalismy i z jego hebli taki smrod psozedl ze łohohoho) ale do Xc wystarczaja. Bron Boże nie kupuj mechaników: Ja polecam Avid BB5 albo hayes solo ja osobiście jeżdże na Avidach BB5 bardzo dobre hample ale trzeba je przetrzec troche bo nowe slabo hamuja chyab ze chcesz bez konca sie bawic w ustawianie hamulcow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapitankosmos Napisano 20 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Sam niedługo będę się zastanawiał jakie... Przeglądałem w sieci różne i wpadły mi w oko Hope Mini Mają dobrą opinię i nie są zbyt drogie. Można kupić u arnika za 640 Nie słyszałem niestety żadnych opinii bikerów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 25 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Witam, witam Na święta dostane jakiś prezencik w postaci hamulców i szukałem na allegro hydraulików i znalazłem XTR Opłaca się je kupić, jest bez ceny minimalnej nawet zadbane tylko nie wiem czy hamują . Prosze pomóżcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 25 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Biorąc pod uwagę, że nowe XTRy można mieć za 2x525+2x90 to do ~800zł opłaca się licytować. Weź też pod uwagę, że to DC czyli musisz mieć przerzutki SH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 25 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Już próbowałem licytować i jest 415 zł więc jeszcze zobaczymy. Jakie to są SH?? bo w skrótach to nie zabardzo obcykany jestem tzn. Dc wiem,ale SH nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 25 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Sh czyli shimano, najlepiej z odwrotną sprężyną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 25 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Aha... Mam Shiamno i z odwrotną sprężyną dodtkowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.