Skocz do zawartości

[Pompka,Torba,Klucze] Pomoc w wyborze

Przechol

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Zakupiłem Kandsa Maestro i tak sobie dobieram powoli sprzęt na moje przejażdzki bo to nie będą jakieś długie podróże. Głównie jakieś szybsze przejazdy po Trójmieście i dróżkach leśnych w nim zlokalizowanych. Głównie ścieżki rowerowe, ulice. 

Długo nie miałem roweru o który chciałbym zadbać także teraz nadszedł czas w którym chce dobrać akcesoria rozważnie. 

Potrzebuje pompki, którą mógłbym wozic ze sobą. Najlepiej przymocowana do ramy (mój tata miał na rzepy). Oby nie była za długa. Jestem skłonny przyjąc inne mocowanie jeżeli o tym są negatywne opinie. Natomiast słyszałem pochlebne opinie o pompce z Decathlonu. Pytanie o jakim modelu mowa ? Fundusz ~30 zł +/- 10 zł

Torba. Tu nie za bardzo wiem w co uderzyć. W rowerze z dodatków beda bidon z mocowaniem, pompka. Chciałbym mieć torbe, która jest widoczna podczas jazdy (jakaś schiza z tym, że ta której nie widzę odpadnie). Jestem trochę uzależniony od telefonu także w sumie podoba mi się opcja z torbą na ramie i dodatkową kieszenią na smartphonea. 

Typowy trójkąt też zazwyczaj dawał rade w rowerach z przeszlosci. Jednak to chyba ostatecznosc. W przyszlości zapewne skuszę się na torbę pod siodłem. Fundusz ~50-60 zł kolorystyka biel/czerń/czerwień. Do przewozu smartphone, klucze, portfel, okulary, jakieś wielofunkcyjne narzędzia / niezbędnik, aku do Convoya, ewentualnie GoPro lub powerbank wielkości pilota do TV. Jestem gotów się poświęcić do 100 zł jeżeli nie będzie dużego wyboru.

Zastanawiam się również nad niezbędnikiem / narzędziami wielofunkcyjnymi. Głównie chodziłoby o regulacje kierownicy, jakieś regulacje uchwytów, dokręcenie elementów które potrafią w trakcie przejażdzek się poluzować itd. Trochę to dmuchanie na zimne bo zapewne nie będe przeprowadzał serwisowania roweru w środku miasta, ale mimo wszystko NIEZBĘDNIK. Fundusz - ~30 zł.

Jeszcze takie dodatkowe pytanie. Nowy rower Kandsa. Dopiero co przyszedł. Czy należy zakupić jakiś smar czy coś robić z łańcuchem ? Może łatwiej dać do serwisu czy samemu ? Co w takim wypadku potrzebuje ? Może jakiś link do poradnika ? 

Pozdrawiam wszystkich

Dzięki za uwagę,

Łukasz

Jeszcze pytanie (nie wiem gdzie tu się edytuje).

Czy bidon Camelbaka i mocowanie Zefal Spring będą spoko ? 

Zamówiłem jeszcze Walle 1 bo czytalem, ze polecacie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...