cervandes Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Ja mam zestaw 089 + 520 i słabe mam wrażenia. W bucie po roku i 5000km wyrwałem pół plastiku z przykręconym blokiem - od jednej strony się rozwulkanizował plastik. Szewc skleił za 15pln, póki co od kilku miesięcy trzyma. Pedałki prawy ok ale lewy po 3 miesiącach już miał lekki luz, wymagał rozebrania. Potem pół roku i znów luz, więc w rok miał trzy serwisy w tym dwa konieczne a ten ostatni to taki zwykły, pozimowa wymiana smaru. Podobno jest duża różnica między 520 a wyższymi modelami w trwałości właśnie. A czy wybierzesz 540 czy XT to już kwestia zasobności portfela. Aha, but po tych pięciu tysiącach w miejscu styku gumy z pedałem się wyślizgał, jest gładki. I generalnie oba buty w tym miejscu wydają często przeraźliwe dźwięki - nie pomaga odtłuszczanie, smarowanie olejem, silikonem, po prostu wyją i koniec. Czasem. Jak zajadę te buciki to kupię cokolwiek innego, Force, Sidi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Jeździłem w M088 3 lata, od roku posiadam nowszy model, tzn M089 i w przeciwieństwie do kolegi bardzo sobie chwalę - są bardzo wygodne, mają dobrą regulację i jak na razie nie zauważyłem żadnych problemów z trwałością. Jedyne co mnie trochę wkurza to rzep zapinany do wewnątrz, ale to może kwestia mojej wąskiej stopy: Jak buty się trochę zamoczą, odchyla się i haczy o korbę. Co do pedałów to nie wiem jak 520stki ale 530 użytkuję już 4 lata i (chyba nie ma się czym chwalić) nigdy ich nie rozbierałem bo działają bez zarzutu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.wa Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 https://www.centrumr...ano,496760.html lub https://www.centrumr...no,630090.html� Bierz 540-tki. Mają najlepszy stosunek ceny/jakości/trwałości. W XT płacisz za napis. Buty to sprawa indywidualna. Podstawowe shimano to taki "wieśniak", jest tani, nieokrzesany ale nie do zajechania, nie wie co to "luksus" i traktowanie stopy "delikatnie". I na początek to są bardzo dobre buty Po przesiadce na buty z "wyższej" półki poczujesz różnicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.