adom Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Czesc, kilka miesiecy temu przecialem kurtke na plecach w okolicy kieszeni. Probowalem wszelakich paskow przylepnych na zelazko i nic nie trzyma - po kilku dniach / tygodniach odlazi. Czy moze ktos zaproponowac jakis dzialajacy wynalazek? Dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Igła z nitką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adom Napisano 20 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Hmmm.... dlaczego mi to wogole do glowy nie przyszlo?? Jakos nici mi nie pasowaly do tego materialu najwyrazniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 22 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2017 Ja bym ci proponował napisać do Endura emaila co oni polecą lub może w ramach użytkowania i dbania o swoje imię ci zaproponują jakąś naprawę . Też mam tą kurtkę jest super Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adom Napisano 23 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Napisze do nich, tak z czystej chyba ciekawosci. Szkoda tylko, ze nie pamietam jaki to model kurtki - tam nie ma zadnej metki, doslownie nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Po tych fotkach ciężko stwierdzić w podobnym materiale mam MT500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adom Napisano 23 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Nie, to nie jest MT500 i nie ma kaptura - pamietam jedynie ze nazwa modelu byla "zjadliwa" czyli bylo to jedno slowo a nie ciag liter i/lub cyfr. No ale chyba obejdzie sie bez modelu - jutro sie okaze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazak Napisano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Oddaj do zakładu który naprawia ubrania z membranami (gore tex, sympatex itp) tam nakleją Ci specjalna taśmę do uszczelniania membran. Taka taśma nie odklej się tak łatwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 myślę że jak zdjęcia kurtki wyślesz to poznają który to model w Endurze Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solar21 Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Nie wiem, czy w sklepie turystycznym nie dostaniesz jakiegoś zestawu do podklejenia. Ja swoją przeciwdeszczówkę podkleiłem lata temu zwykłą czarną taśmą izolacyjną - 2 odcinki po 2-3 cm. I trzyma się od lat! Mimo, że kurtka z rodzaju tych, to pakują się do woreczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adom Napisano 24 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Dziekuje wszystkim za podpowiedzi. Dzis napisalem do Enduro (tych anglojezycznych - maja nawet temat w formularzu: naprawy). Zobacze co napisza i nie omieszkam tu poinformowac jak oni polecaja naprawiac taki material. Znalazlem tez model kurtki: Endura Photon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mexon Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 ja swoją kurtkę Endury od wewnątrz podkleiłem klasyczną srebrną taśmą i zaprasowałem a od zewnętrznej strony nakleiłem przezroczystą łatkę samoprzylepną do dętek Park Tool i trzyma Faktem jest, że miałem mniejsze uszkodzenie. Kumpel radził mi jeszcze zaprasować taśmę do podklejania szwów. Niemniej będę śledził Twój post, bo jestem ciekawy co poradzi Endura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adom Napisano 24 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Odpisali, nawet po polsku Są chyba tylko dwie opcje, należałoby albo poszukać dobrego profesjonalnego punktu naprawy odzieży w Pana miejscowości, żeby mieli to duże profesjonalne żelazko i wiedzieli jak kurtkę naprawić. Wydaje mi się ze naprawa w Polsce będzie tańsza i szybsza. Ale jest tez możliwość naprawy u nas. ... I tutaj ta Pani podaje wstepne koszta takiej wysylki "w te i we w te" (do Szkocji, ja pokrywam) + 10 funciakow za naprawe i pyta ktora opcje wybieram. Czyli rozejrze sie za tym co kolega strazak zaproponowal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 jeśli nie znajdziesz jakiegoś zestawu naprawczego, to jest taki klej do tkanin - Guttermann HT2, do dostania w pasmanterii jak przykleisz łatę od środka nawet nie będzie widać że było rozdarcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.