Krystiang89 Napisano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Cześć. Szukam roweru dla siebie. Rower będzie służył do normalnych rodzinnych wycieczek. Zastanawiam się nad używanym Scott Aspect 30 lub nowym Kross black edition 7.1. Krossa mam pod ręką a Scott trafił się w cenie 1450zł. Z tego co doczytałem to Scott jest lepszą marką, jednak w tym wypadku to będzie używany rower. Krossa w miarę znam, bo żona kupiła w zeszłym sezonie i nie narzeka. Proszę o Wasze opinie na ten temat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Looser Napisano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Rower używany za tą samą cenę co nowy zazwyczaj będzie na lepszym osprzęcie, tutaj już musisz sam podjąć decyzję co wolisz, bo to nie jest zestawienie 2 równorzędnych rowerów gdzie można wytknąć co lepsze, a co gorsze... Rower używany wiąże się z ryzykiem większym niż zakup nowego BTW jeżeli ten rower 6 lat temu był za cenę 2200/1900, wg mnie nie jest wart 1450... za 2 letni rower w dobrym stanie startujący z podobnej ceny zapłaciłem dużo mniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Podobnie jak w wyżej kolega pisze, mocno bym się zastanowił nad używanym rowerem (znasz pochodzenie? widziałeś go osobiście? jaki stan techniczny?) . Daj zdjęcia tego Scotta to będzie można spróbować ocenić jego stan techniczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystiang89 Napisano 20 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Niestety nie widziałem roweru osobiście. Mam jakieś 40km do niego. Link do ogłoszenia poniżej: Scott Aspect 30 https://www.olx.pl/oferta/scott-aspect-30-CID767-IDlkE5E.html Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Looser Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 nie jestem pewny czy dobrze widzę, ale kilka zębatek ma już zęby jak pirania, kaseta do wymiany, czyli do tego dochodzi łańcuch, a że kaseta srogo zajechana to pewnie korba też poleci... a to sam napęd, nie wiadomo jak linki, stan hamulców blah, blah...może bym 700-800 dał za tego ubijaka, ale to w porywach, bo na start trzeba włożyć nieco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Dział "Miejskie i trekingowe", poszukujesz roweru jak sam piszesz do rodzinnych wycieczek i linkujesz dwa pseudogórale - gdzie tu jest sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystiang89 Napisano 20 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Sens jest taki,ze właśnie takie mi się podobają. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi