Wojtek_Ajla Napisano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Witam, potrzebuje pomocy zabieram sie do wymiany tarcz hamulcowych w rowerze, aktualnie posiadam przód 180 tył 160 SM-RT20, planuje zakup SM-RT68 180/180 i tu pojawia sie problem bo absolutnie nie wiem jaki adapter kupić na tył bo z przodu to nie będzie konieczne:) oto zdjęcie mojego adaptera jaki aktualnie jest w rowerze z tylu, czy moge prosić o pomoc i rozwiązanie mojego problemu:)? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 http://allegro.pl/adapter-hamulca-shimano-is-pm-tyl-180mm-i6764299396.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Po co ci 180 z tyłu? skoro 160 wystarcza aż nadto adapter polecam XTR lekki i sztywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek_Ajla Napisano 19 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Prawdę mówiąc beż konkretnych powodów, po prostu chcę a różnica w cenie nie jest ogromna między tarczą 160 a 180 jedynie co to dochodzi koszt adaptera, taki kaprys bez żadnych konkretnych przesłanek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Po co ci 180 z tyłu? skoro 160 wystarcza aż nadto adapter polecam XTR lekki i sztywny.Niektórzy lubią symetrię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek_Ajla Napisano 27 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Witam, znowu nie chcę zakładać nowego tematu więc napiszę w moim poprzednim, w drugiej ramie mam mocowania z tyłu PM, jaki adapter do nich zakupić żeby pasowała tarcza 180mm? taki sam jak do przodu tj. pm/pm 180 mm i będzie pasować jak założę zacisk z tyłu i tarczę 180mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Tak , przy PM idą takie same na przód i na tył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 O ile w ramie i widle jest PM160 , a nie przypadkiem PM180 ( ja tak mam w widle ) . Ale to raczej w sprzęcie do bardziej grawitacyjnej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek_Ajla Napisano 28 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2017 http://www.rowerymerida.pl/produkt655/big-ninety-nine-cf-xt-edition-rower-merida.html Mam taka ramę i nigdzie nie umiem znaleźć informacji czy w ramie jest pm 180 czy 160 ale sugerując sie zdjęciami wydaje mi sie ze jednak jest potrzebny adapter Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Czy na podstawie tych zdjęć da sie stwierdzić czy będzie konieczny adapter czy jednak nie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2017 Będziesz potrzebował adapter pod 180 bo mocowanie w ramie jest na 160 (fabrycznie montowali tarcze 180 przód/tył i nawet na fotce katalogowej widać go zamontowanego z tyłu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi