thesebafr Napisano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Witajcie. Ostatnio w mojej Konie Coilair zastanawiam się nad wymianą sztycy. Oryginalnie jest sztyca o średnicy 30mm. To jest dość nietypowa średnica i nie mogę znaleźć nigdzie w okolicy takiej sztycy i nawet na allegro ciężko o coś takiego. Czy zakładając sztycę 29,8mm będzie odczuwalny luz i problem przy dokręcaniu zacisku? Ktoś coś może doradzić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Lepiej 27,2 i redukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thesebafr Napisano 19 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Coś takiego też rozważałem, jednak zamówiłem 29,8 i zastanawiam się czy może nie zrezygnować z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 (edytowane) Będzie luz. Żeby się nie wsuwała podczas jazdy będziesz musiał ją bardzo mocno zaciskać. Do tego będzie siedzieć luźno w rurze podsiodłowej i mocno pracować przód tył co w połączeniu z naprężeniami od mocnego zacisku może doprowadzić do pęknięcia ramy niedaleko zacisku sztycy. Ja bym nie ryzykował i zrobił jak Ci radzi kolega wyżej. Edytowane 19 Kwietnia 2017 przez seraph Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thesebafr Napisano 19 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 No dobra to już rozwiałem swoje wątpliwości - czy minimalnie mniejsza sztyca, czy redunkcja + jeszcze mniejsza sztyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszNN Napisano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 (edytowane) Z tymi ramami to różnie jest, u mnie producent zaleca 30,4 i taka sztyca była fabrycznie, ale potrzebowałem dłuższej i po kupnie nowej o tej same średnicy po prostu mi zjeżdżała. Kupiłem 30,6 i jest git, wchodzi ciasno i trzyma się jak przyklejona. Edytowane 19 Kwietnia 2017 przez LukaszNN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi