Rams88 Napisano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Cześć, Przymierzam się do zakupu roweru, głównie jazda po lasach, od czasu do czasu jakiś single tracki, może w przyszłości pojedyńcze maratony. Po przejrzeniu paru rowerów najbardziej przypasował mi Trek X-Caliber 8. Proszę was o pomoc/opinię, czy ten rower będzie odpowiedni do tego typu użytkowania i czy ewentualnie polecacie jakieś inne rowery w tym przedziale cenowym, 4k to maksymalny próg cenowy, oczywiście tańsze oferty również mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 z całym szacunkiem, ale mogli by tam włożyć powietrzny amor za te pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yacor Napisano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Ujeżdżam x-calibra 8 w sposób mniej więcej opisany przez Ciebie i nie narzekam, a wręcz przeciwnie, daje nawięcej radochę z jazdy z pośród testowanych wcześniej rowerów. Jestem nawet pozytywnie zdziwiony jak w miarę dobrze sprawuje się sprężyna z przodu, a oprócz singli próbuję też ęnduro Trochę słabą stroną są obręcze (a może to ja zbyt ostro je traktuję) jak lubisz polatać po hopkach lub kamolach to z czuciem i na małym ciśnieniu, ale to chyba u wszystkich w tym przedziale cenowym, natomiast są przygotowane pod tubelles. Za 4k kupić możesz z wyprzy lub używkę calibra 9 i idź w tę stronę, a zyskasz amor powietrzny. Założyłem teraz myk myk i będzie można rozwinąć skrzydła w ęnduro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rams88 Napisano 19 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Dzięki za opinię, jutro jadę się do niego przymierzyć Przed zakupem zamierzam jeszcze przymierzyć do Scott Scale 970, ale jakoś nie przekonuje mnie ten amortyzator Suntoura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal00s Napisano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Dobrze pogadasz w paru sklepach to xcalibra 9 dostaniesz ponizej 4k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yacor Napisano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 I nie ograniczaj się do dwóch modeli, jak masz możliwość dosiądź kilku rowerów i porównaj odczucia z jazdy na pierwszym miejscu, nie osprzęt. Co z tego że kupisz rower z osprzętem o oczko wyżej, a będzie Cię męczyło to że na innym wrażenia z jazdy były lepsze. Tak naprawdę nie odczujesz różnicy w klasie osprzętu +/- 1, za wyjątkiem amorka i dlatego bym celował w 9. Nie spiesz się, na spokojnie powinineś znaleźć 9 za4k. Ja po zakupie na pierwszy ogień zmieniłem mostek na 50 mm i platformy Alu z wymiennymi pinami, ale to jak masz zacięcie terenowe, rower od razu staje się zwrotniejszy, do xc to na początek tylko do założenia padalce wg własnych preferencji, reszta ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whit Napisano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Hej u Żuchlińskiego w Gdyni masz nowego X9 2016 za 3300zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rams88 Napisano 20 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Ok,przyjadę się do żuchlińskiego, przynajmniej przymierzę się do wszystkich zastanawiam się nad rozmiarem, do tej pory jeździłem na ramie 19,5 tylko mniejszych kołach więc chyba przy tym rozmiarze zostanę - 189 cm wzrostu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenzo Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 19.5 może być mało. Ale usiądziesz, będziesz wiedział. Cielawe czy ta cena w Rumii to jednostkowy "wypdek przy pracy" czy może w końcu poszli po rozum do głowy [emoji6] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whit Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 X9 u niego są od jesieni tamtego roku zostały 19.5 i 21.5 Ja przy 180 jeździłem na 19.5 i było ok ale nie testowałem 18.5. Na 21.5 też będzie Ci się dobrze jeździć tylko może być za długi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi