qroxy Napisano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Witam , mam pytanie planowałem zmienić sobie tarcze na 185mm na przodzie , mam już adapter, i teraz mam takie pytanie jak długie śruby musiałbym zamowić żeby to pasowało , wiem tylko tyle ze M6 ale nie jestem pewien jaka długość szukajac w internecie znalazlem zdjecie http://rowerowy.interbikes.eu/file/49913/shimano-adapter-pm-pm-180mm-sm-ma-f180p-p-przod.jpg.webp wyrażnie widać że są 2 rożne śruby. Ja mam hamulce avida i adapter rownież avid , standardowo teraz też mam zamontowane zaciski z tymi podkladki(jak na zdjeciu , co przy Vbrakach sa uzywane) czy też bedę potrzebował 2 roznych dlugosci śrub ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Masz stare śruby? Górna będzie dłuższa z adapterem. Mierzysz adapter i dodajesz po prostu do długości aktualnej śruby, tyle. Coś mi świta że normalnie jest M6x20, więc pewnie teraz dolna będzie M6x25 a górna M6x30 ale pomierz dla świętego spokoju bo mogę się mylić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qroxy Napisano 18 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 jeszcze takie pytanko z jakiego materiału powinna być najlepiej wykonana ta śruba ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 U mnie bardzo dobrze sprawdzają się śruby nierdzewne, bardzo tanie, we wszystkich długościach. Dodatkowo są dużo lepsze niż fabryczne śruby, praktycznie nie sposób obrobić łbów. Wersja na bogato: Tytan Praktycznie wszystkie śruby w rowerze mam wymienione na stal nierdzewną/ aluminium/ tytan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qroxy Napisano 18 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 a czy aluminium przy hamulcach nie będzie zbyt słabe ? pomierzyłem i wyszło mi ze bedzie potrzebne 35 i 30 http://rowerowy.com/sklep/czesci/sruby-podkladki/prod/lbs-m6-30 http://rowerowy.com/sklep/czesci/sruby-podkladki/prod/lbs-m6-35-s te śruby bedą pasować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Będą. Alu nie poleca się wkręcać w mostek oraz zaciski, chociaż są tacy co to robią i żyją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuczy Napisano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Po co bawić się w dodawanie wymiarów? Nie lepiej wziąć suwmiarkę i zmierzyć głębokość otworu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Nie kazdy ma suwmiarke to raz, a dwa ze w amorze otwor jest robiony na zapas wiec pewnie uda sie tak wkrecic M6x45 z adapterem A tak masz oryginalna dlugosc gwintu w mocowaniu + miejsce na adapter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qroxy Napisano 19 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Wziałem 2 śruby M6x40 tytanowe , sprawdzilem zapas gwintu w mocowaniu w amortyzatorze i styknie dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.