Skocz do zawartości

[śruby]jaka dlugość śruby

qroxy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , mam pytanie planowałem zmienić sobie tarcze na 185mm na przodzie , mam już adapter, i teraz mam takie pytanie jak długie śruby musiałbym zamowić żeby to pasowało , wiem tylko tyle ze M6 ale nie jestem pewien jaka długość

szukajac w internecie znalazlem zdjecie http://rowerowy.interbikes.eu/file/49913/shimano-adapter-pm-pm-180mm-sm-ma-f180p-p-przod.jpg.webp

wyrażnie widać że są 2 rożne śruby. Ja mam hamulce avida i adapter rownież avid , standardowo teraz też mam zamontowane zaciski z tymi podkladki(jak na zdjeciu , co przy Vbrakach sa uzywane) czy też bedę potrzebował 2 roznych dlugosci śrub ?

Masz stare śruby?

Górna będzie dłuższa z adapterem. Mierzysz adapter i dodajesz po prostu do długości aktualnej śruby, tyle. 

Coś mi świta że normalnie jest M6x20, więc pewnie teraz dolna będzie M6x25 a górna M6x30 ale pomierz dla świętego spokoju bo mogę się mylić

U mnie bardzo dobrze sprawdzają się śruby nierdzewne, bardzo tanie, we wszystkich długościach. Dodatkowo są dużo lepsze niż fabryczne śruby, praktycznie nie sposób obrobić łbów. 

Wersja na bogato: Tytan

Praktycznie wszystkie śruby w rowerze mam wymienione na stal nierdzewną/ aluminium/ tytan

Nie kazdy ma suwmiarke to raz, a dwa ze w amorze otwor jest robiony na zapas wiec pewnie uda sie tak wkrecic M6x45 z adapterem :D A tak masz oryginalna dlugosc gwintu w mocowaniu + miejsce na adapter

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...