barteks Napisano 1 Października 2006 Napisano 1 Października 2006 Witam! Od niedawna w piaście w tylnym kole słychać dziwne stukanie podczas jazdy bez względu na to czy się pedałuje. Jest to dosyć głośny stukot, występuje średnio co kilka sekund. Jak prowadzę rower to w ogóle tego nie słychać. Co może być przyczyną takiego odgłosu?
specjalized Napisano 1 Października 2006 Napisano 1 Października 2006 możliwe że masz wżery na bieżniach, kulkach lub konusach, jeśli na tych dwuch ostatnich to wystarczy je wymienić, jeśli na bieżniach to lipa
krawiec91 Napisano 2 Października 2006 Napisano 2 Października 2006 barteks: Miałem u siebie coś podobnego, potem stopniowo się luz powiększał. Po rozebraniu piasty, nasmarowaniu, skręceniu i skontrowaniu wszystko było ok przez około 600 a potem nie wiem co by się działo bo wymieniłem koło a stara piasta poszła na żyletki
specjalized Napisano 6 Października 2006 Napisano 6 Października 2006 jeśli wymieniasz bebechy w piaście to odradzam najtańsze kulki z jakiś zwykłych łożysk i konusy zwykłe, ki starczyły na chyba 300km, kup porządne części
barteks Napisano 7 Października 2006 Autor Napisano 7 Października 2006 OK. Dzięki za odpowiedzi. Ostatnio nie miałem czasu, żeby to sprawdzić ale teraz wezmę się za to
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.