barteks Napisano 1 Października 2006 Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Witam! Od niedawna w piaście w tylnym kole słychać dziwne stukanie podczas jazdy bez względu na to czy się pedałuje. Jest to dosyć głośny stukot, występuje średnio co kilka sekund. Jak prowadzę rower to w ogóle tego nie słychać. Co może być przyczyną takiego odgłosu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
specjalized Napisano 1 Października 2006 Udostępnij Napisano 1 Października 2006 możliwe że masz wżery na bieżniach, kulkach lub konusach, jeśli na tych dwuch ostatnich to wystarczy je wymienić, jeśli na bieżniach to lipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krawiec91 Napisano 2 Października 2006 Udostępnij Napisano 2 Października 2006 barteks: Miałem u siebie coś podobnego, potem stopniowo się luz powiększał. Po rozebraniu piasty, nasmarowaniu, skręceniu i skontrowaniu wszystko było ok przez około 600 a potem nie wiem co by się działo bo wymieniłem koło a stara piasta poszła na żyletki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
specjalized Napisano 6 Października 2006 Udostępnij Napisano 6 Października 2006 jeśli wymieniasz bebechy w piaście to odradzam najtańsze kulki z jakiś zwykłych łożysk i konusy zwykłe, ki starczyły na chyba 300km, kup porządne części Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barteks Napisano 7 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2006 OK. Dzięki za odpowiedzi. Ostatnio nie miałem czasu, żeby to sprawdzić ale teraz wezmę się za to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.