marcinSZ0 Napisano 18 Kwietnia 2017 Napisano 18 Kwietnia 2017 Witam Mam problem odnośnie wyboru typu roweru a następnie producenta i modelu ,do tej pory uzytkuję MTB Kross A6 ale rower nadaje się do generalnego remontu na który nie mam teraz czasu i chcę kupic nowy rower a stary kiedyś naprawić.... Mój wzrost 182cm,waga 110kg + często cięzki plecak ,rower uzytkuję głownie na trasach las,asfalt,pola,lubię agresywną jazdę,wjazdy i zjazdy po krawężnikach,szybka jazda po dziurach których nie zawsze jestem w stanie ominąć ,nie jeżdzę po górach,w moim obecnym rowerze przy przedniej koronce 42 zęby i małej zębatce tylnej 11z brakuje mi przełozenia do szybkiej jazdy po asfalcie,Rower musi mieć powietrzny amorek z regulacją . Byłem zdecydowany kupić MTB krossa B8 2017 ale okazało się ze napęd 1x11 przy korbie 36 zębów bedzie znacznie ograniczał prędkość na asfalcie więc odpada... Myślę teraz o crossie ale mam obawy o wytrzymałość kół,ramy i widzę ze wydając podobną sumę jak za 29er dostajemy o wiele gorszy osprzęt ... Cena max 5tys. Proszę o pomoc w wyborze ,z góry dziękuję za odpowiedzi.
HarveyDent Napisano 18 Kwietnia 2017 Napisano 18 Kwietnia 2017 11x36 , kadencji 90 = 40km/h 11x42, kadencja 90 - 47 km/h Po płaskim. Na MTB..... Wow !! Gratuluje. Łyda na mistrza świata... I to przy takiej wadze. Ehhh "ściganty"....
marcinSZ0 Napisano 18 Kwietnia 2017 Autor Napisano 18 Kwietnia 2017 Mam silne nogi po 20 latach intensywnego treningu na siłowni, lubię niska kadencję, opony semislick 1.9" na płaskim spokojnie kręcąc korba w tempie które lubię na najszybszym przełożeniu nam około 30km/h, z małej górki brakuje mi przełożenia, nie rozumiem więc z czego tu się naśmiewać? Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka
cervandes Napisano 19 Kwietnia 2017 Napisano 19 Kwietnia 2017 No z Ciebie. 20 lat na siłowni a katujesz stawy i jeździsz nieefektywnie. B8 2017 na stronie producenta kosztuje 5k, ja w kwadrans znalazłem w swojej okolicy dwie oferty 4500 i 4600pln. Zobacz nowego Silverback Sola 2, pod Twoje kręcenie ma pancerną korbę Race Face, reszta na poziomie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.