Skocz do zawartości

[4000-5000]29er czy cross pomoc w wyborze typu i modelu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam problem odnośnie wyboru typu roweru a następnie producenta i modelu ,do tej pory uzytkuję MTB Kross A6 ale rower nadaje się do generalnego remontu na który nie mam teraz czasu i chcę kupic nowy rower a stary kiedyś naprawić....

Mój wzrost 182cm,waga 110kg + często cięzki plecak ,rower uzytkuję głownie na trasach las,asfalt,pola,lubię agresywną jazdę,wjazdy i zjazdy po krawężnikach,szybka jazda po dziurach których nie zawsze jestem w stanie ominąć ,nie jeżdzę po górach,w moim obecnym rowerze przy przedniej koronce 42 zęby i małej zębatce tylnej 11z brakuje mi przełozenia do szybkiej jazdy po asfalcie,Rower musi mieć powietrzny amorek z regulacją . Byłem zdecydowany kupić MTB krossa B8 2017 ale okazało się ze napęd 1x11 przy korbie 36 zębów bedzie znacznie ograniczał prędkość na asfalcie więc odpada... Myślę teraz o crossie ale mam obawy o wytrzymałość kół,ramy i widzę ze wydając podobną sumę jak za 29er dostajemy o wiele gorszy osprzęt ... Cena max 5tys.

Proszę o pomoc w wyborze ,z góry dziękuję za odpowiedzi.

Napisano

Mam silne nogi po 20 latach intensywnego treningu na siłowni, lubię niska kadencję, opony semislick 1.9" na płaskim spokojnie kręcąc korba w tempie które lubię na najszybszym przełożeniu nam około 30km/h, z małej górki brakuje mi przełożenia, nie rozumiem więc z czego tu się naśmiewać?

Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka

Napisano

No z Ciebie. 20 lat na siłowni a katujesz stawy i jeździsz nieefektywnie. B8 2017 na stronie producenta kosztuje 5k, ja w kwadrans znalazłem w swojej okolicy dwie oferty 4500 i 4600pln.

Zobacz nowego Silverback Sola 2, pod Twoje kręcenie ma pancerną korbę Race Face, reszta na poziomie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...