Skocz do zawartości

Tanie paczki kurierskie

Niko26

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wraz z kumplem z którym prowadzimy sklep z częściami rowerowymi zaczęliśmy sprzedawać również przez internet, ale paczki kurierskie do klientów są niezbyt tanie, szukamy czegoś niedrogiego, da się jakoś te koszty obniżyć? klienci czasem narzekają na duże koszty wysyłki.

Napisano

Koszty ustala się podpisując umowę oraz deklarując minimalną ilość paczek np. 100 miesięcznie. Im więcej paczek tym taniej ale pamiętać trzeba, że za zbyt małą ilość niż zadeklarowana są kary. Podzwonić, popytać.

Napisano

A nie lepiej z jakiegoś brokera skorzystać? brokerzy kurierscy mają taniej bo to oni deklarują duże ilości paczek dla firm kurierskich. Ja kiedyś przez WysylajTaniej wysyłałem paczki to bodajże 11 czy 12zł za kuriera wychodziło. Możesz przez internet zamówić kuriera poprzez właśnie takiego brokera. Po co się martwić o kary, nie wiadomo jak będzie szła sprzedaż w danym miesiącu.

Napisano

klienci czasem narzekają na duże koszty wysyłki.

A można wiedzieć jakie są te koszta? Wejdź sobie na allegro i popatrz jakie koszty wysyłki ma konkurencja.

Napisano

No właśnie tak jak ktoś pisze wyżej nie lepiej brokerem?? Korzystałam kilka razy z WysylajTaniej  za paczkę do 5kg płaciłam jakieś niecałe 12 zł a kurierzy tradycyjni mają bodajże ceny od 20zł. Jeśli chodzi o jakość to również niczym się nie różniło  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...