lukasz502 Napisano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam moj rower to Kross Evado 4.0 swiezo kupiony lecz uzywany. Jest problem z tylnimi hamulcami tektro disc hdc-300 poniewaz przy ostrym hamowaniu wydobywaja sie dziwne nieprzyjemne dzwieki jakby szuranie. Chcialem dzisiaj wyjac klocki i je wyczyścić jakims srodkiem do odtluszczania i wypalic nad palnikiem w kuchence. Lecz podczas odkrecania dobrałem zły klucz i automatycznie ukręciłem głowkę tej śrubki link nizej, i teraz nie wiem co z tym zrobić. Jakie pomysły ?http://imgur.com/klQTYnh Edytowane 18 Kwietnia 2017 przez lukasz502 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Ja na takie sytuacje mam 3 sposoby. 1)Rozwiercic śrubę wiertłem o średnicy ok.1/2 śruby i użyć wykrętaka. 2)Tak jak wyżej,tylko zamiast wykrętaka wbijamy klucz torx,o takim rozmiarze żeby dobrze się zaciął w śrubie. 3)Rozwiercic wiertłem o średnicy mniejszej o 1,5 mm niż śruba i próbować wydłubać resztki gwintu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Wbicie Torxa powinno dać radę. Odkręcałem tak zupełnie rozwalony łeb od śruby tarczy hamulcowej która jest dokręcona kilka razy mocniej niż śrubka trzymająca klocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz502 Napisano 20 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 a czy tą śrubkę dostanę w sklepie rowerowym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Raczej tak.Jeśli nie,to w markecie budowlanym powinny być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 20 Kwietnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Ta śrubka powinna być razem z klockami, na pewno tymi lepszymi. Popytaj po serwisach, na pewno mają stare ze zużytych klocków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz502 Napisano 21 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 a czy to ma jakąś swoją nazwę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi