Skocz do zawartości

[Rower] Zmiana HT na full Merida

Wojtek_Ajla

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, proszę o pomoc w temacie jak powyżej, czy aukcja jest warta uwagi i czy jest to opłacalne http://allegro.pl/rama-merida-big-ninety-nine-cf-xt-edition-2014-i6789183460.html, mam aktualnie rownież Meride big Ninę xt edition, zaczyna mnie kusić przesiadka na fulla i w takim wypadku wchodziło by w grę przerzucenie części ze starego roweru do ramy z aukcji.

Generalnie dobra cena za taki komplet. Dodaj serwis amora i dampera 350-400 pln bez uszczelek. Jeśli z nimi to +200 pln. Pytanie, czy rozmiar ramy bedzie pasował. najlepiej pójdz do sklepu z meridami i przymierz się do nowego kompetnego roweru. Ja jak wymieniałem HT na FS to tak zrobiłem. Okazało się się, że FS jest krótszy.

Jedyna uwaga to niema tylniej osi przynajmniej na zdjeciach. Z nakrętki wnioskuje ze bedzie pasowała DT Swiss, ale podpytaj. Generalnie moze być problem jak jest inna, bo gwint moze nie pasować

Edytowane przez maczet190399

Zdecydowałem się na zakup, sprzedawca zgodził się na cenę 2000 zł, co do stanu to twierdzi że on sam zakupił ten zestaw w zeszłym roku za znacznie większą cenę z nadzieją na złożenie własnego sprzętu ale sytuacja finansowa niestety mu nie pozwoliła no i sprzedaje teraz, ile w tym prawdy trudno powiedzieć ale co mi pozostało jak nie zaufanie sprzedającemu, mam nadzieję że będzie wszystko ok z ramą i osprzętem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...