MariuszKas Napisano 17 Kwietnia 2017 Napisano 17 Kwietnia 2017 Witam po przeglądnięciu internetu nadal nie potrafię wybrać nowych opony które z tych opon są najlepsze na asfalt /las 1 GEAX MEZCAL 29x2.12 CONTINENTAL RACE KING zwijana 29x2.03 GEAX Barro Race 29x2,0 4 SCHWALBE Opona Hurricane 29x2.0 Obecnie jeżdżę na shelby smart sam 29x2.1 chciałbym opony na których będzie mi sie lżej ,szybciej jechało.
kipcior Napisano 17 Kwietnia 2017 Napisano 17 Kwietnia 2017 Race kingi są szybsze od SS (model 2017) choć gorzej trzymają na zakrętach i mogą się szybciej zedrzeć. Pozostałymi nie jeździłem.
Moorzyn Napisano 17 Kwietnia 2017 Napisano 17 Kwietnia 2017 Jeśli chodzi o stary model Mezcali to dla mnie wcale nie były szybsze od Smart Samów, a w terenie trzymały tragicznie. Nie polecam. Poza tym, zobacz jeszcze Geax Saguaro - szybka guma, toczenie podobne do SS, ale w terenie dużo lepsze. Race Kingi ujeżdżał znajomy, chwalił bardzo, że na asfalcie szybkie a i nawet jakieś maratony przejechał na nich w terenie.
Alsew Napisano 17 Kwietnia 2017 Napisano 17 Kwietnia 2017 Obecnie jeżdżę na shelby smart sam 29x2.1 chciałbym opony na których będzie mi sie lżej ,szybciej jechało. Rozumiem że chodzi o szybsze poruszanie się po utwardzonych nawierzchniach ? Jeśli ma być to odczuwalna różnica w porównaniu do SS to trzeba by iść w stronę opon typu Hurrican... oczywiście kosztem jazdy w cięższym terenie.
ssslawecki Napisano 17 Kwietnia 2017 Napisano 17 Kwietnia 2017 Geax Saguaro - dobrze się toczą na asfalcie, ale jednocześnie wolno ścierają, dobrze trzymają w terenie, w tym w zakrętach, szybko oczyszczają nie oblepiając się błotem. Polecam wersje zwijane.
lelusz Napisano 18 Kwietnia 2017 Napisano 18 Kwietnia 2017 A jak sie podlacze... co powiecie o oponach Specialized ? Dokladniej interesowaluyby mnie opinie na temat TRIGGER SPORTINFINITY ARM REFLECT Pytam gdyz jest teraz promocja 2 w cenie 1. Rzecz w tym, ze domyslam sie, ze musi byc jakis haczyk... i pewnie w postaci takiej ze to jakies slabsze modele opon. Czy spotkal sie ktos z danymi dotyczacymi np oporow toczenia czy przyczepnosci ? Schwalbe ma to okreslone w postaci jakby punktow (skala 1-6).
MariuszKas Napisano 19 Kwietnia 2017 Autor Napisano 19 Kwietnia 2017 Opona CONTINENTAL RACE KING 29x2,0 zwijana zamówiłem te zobaczymy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.