Skocz do zawartości

[Wybór opony] Asfalt las

MariuszKas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam po przeglądnięciu internetu  nadal nie potrafię wybrać nowych opony które z tych opon są najlepsze  na asfalt /las 

1

GEAX  MEZCAL 29x2.1

2

CONTINENTAL RACE KING zwijana 29x2.0

3

GEAX Barro Race 29x2,0 

4

SCHWALBE Opona Hurricane 29x2.0 

Obecnie jeżdżę na shelby smart sam 29x2.1   chciałbym opony na których będzie mi sie lżej ,szybciej  jechało.

Napisano

Jeśli chodzi o stary model Mezcali to dla mnie wcale nie były szybsze od Smart Samów, a w terenie trzymały tragicznie. Nie polecam. Poza tym, zobacz jeszcze Geax Saguaro - szybka guma, toczenie podobne do SS, ale w terenie dużo lepsze. Race Kingi ujeżdżał znajomy, chwalił bardzo, że na asfalcie szybkie a i nawet jakieś maratony przejechał na nich w terenie.

Napisano

Obecnie jeżdżę na shelby smart sam 29x2.1 chciałbym opony na których będzie mi sie lżej ,szybciej jechało.
Rozumiem że chodzi o szybsze poruszanie się po utwardzonych nawierzchniach ? Jeśli ma być to odczuwalna różnica w porównaniu do SS to trzeba by iść w stronę opon typu Hurrican... oczywiście kosztem jazdy w cięższym terenie.
Napisano

Geax Saguaro - dobrze się toczą na asfalcie, ale jednocześnie wolno ścierają, dobrze trzymają w terenie, w tym w zakrętach, szybko oczyszczają nie oblepiając się błotem. Polecam wersje zwijane.

Napisano

A  jak sie podlacze... co powiecie o oponach Specialized ?

Dokladniej interesowaluyby mnie opinie na temat

TRIGGER SPORT
INFINITY ARM REFLECT

Pytam gdyz jest teraz promocja 2 w cenie 1. Rzecz w tym, ze domyslam sie, ze musi byc jakis haczyk... i pewnie w postaci takiej ze to jakies slabsze modele opon. Czy spotkal sie ktos z danymi dotyczacymi np oporow toczenia czy przyczepnosci ? Schwalbe ma to okreslone w postaci jakby punktow (skala 1-6).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...