gomez Napisano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 Witam. Szukam informacji jakie koła kupić lub zbudować. Waga kierownika około 110 kg. Wagę kół biorę pod uwagę ale na drugim miejscu. Piorytetem jest wytrzymalość i sztywność. Obecnie jeżdżę na ALEXRIMS 450 i novatec 172. Dają radę ale czasami pękaja szprychy naprzeciwko kasety. Rozwazalem mavic aksium ale podobno jestem za ciężki na te koła. Z góry dziekuje za odpowiedźi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 Dają radę ale czasami pękaja szprychy naprzeciwko kasety. Niema się co dziwić skoro producent przewiduje wagę tych kół do 90kg. Od siebie polecam dobre koła do jazdy/treningów podstawowe shimano rs10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gomez Napisano 16 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 Wiem o ograniczeniu dla tego nie mam pretensji. Koła nawet dają radę biorąc pod uwagę aluminiową oś i bębenek. Teraz chciałbym coś pewnego. Rozważam piasty 105 lub pozostanie przy novatec. Co do obręczy myślałem o mavic ale nie wiem które no i ilość szprych myślę że min 32. Co do shimano które polecasz jaki limit wagowy podaje producent? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamjest44i4 Napisano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Polecam dla takich kloców Mavic Aksium. Moje wożą 105kg i nawet nie centrowałem ich od tamtego sezonu. Dodam, że na początku zaliczyłem kilka wpadek, tj wjechałem po ciemku w jakąś dziurę aż było słychać trzask. Na szczęście koła i szprychy wytrzymały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gomez Napisano 19 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Tylko one mają ograniczenie do 100 kg kierownika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.