Cona78 Napisano 15 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Chodzi o to żeby zrobić to ładnie i równo. Czy znacie sposób na inne niż mechaniczne zdarcie farby z kasety? W czym ją wykąpać? Kaseta Sram 1175. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon_www Napisano 15 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Może opalarka? Nie polecam kąpieli w kwasach, słabo biorą farbę a mogą osłabić strukturę metalu. Ew. Można by zobaczyc czy moczenie w nitro coś da. Wysłane z mojego LG-H410 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 15 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 W czym ją wykąpać? Spryskaj removerem do lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 Opalarka zmieni strukturę stali. A , że tak zapytam chcesz dać inny kolor? myślisz, że będzie trzymać? Musiał byś chyba wpalić farbę.Z tego co wiem to np. czarne łańcuchy te dobre uzyskuje się wpalając węgiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 Podaj tu jakąś fotkę. Co do usuwaniu farby to ciężko ci będzie ją usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diarem Napisano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 Scansol Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cona78 Napisano 16 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 Opalarka zmieni strukturę stali. A , że tak zapytam chcesz dać inny kolor? Chcę usunąć resztki tego który jest i mieć srebrną kasetę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 Jak masz czas, chęci i determinację to delikatny papier ścierny i lekko sobie ścierać, tylko tak nie zniszczysz kasety. A kaseta droga? Może warto kupić nową? Zaraz okaże się, że i tak już pomału do wymiany;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 Dot może pomóc , ale nie wiem jak to wyjdzie na kasecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 a może poprostu kupić srebrną kasete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cona78 Napisano 16 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 a może poprostu kupić srebrną kasete A może po prostu już mam pomalowaną na czarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 Ale to farba czy jakaś anoda? Czy pod "farbą" jest jeszcze jakieś zabezpieczenie przed korozją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cona78 Napisano 16 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 Ale to farba czy jakaś anoda? Czy pod "farbą" jest jeszcze jakieś zabezpieczenie przed korozją? Anoda. Kaseta Sram 1175. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marjanek Napisano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 Kompiel w płynie hamulcowym . Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2017 Po całej operacji nie będzie srebrna tylko ruda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Na anode to tylko Papier ścierny. Ja Korbę szorowałem druciakiem(jak do naczyń) i zeszło. Zębatkę musiałem szlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 (edytowane) Anoda momentalnie schodzi w krecie. Robisz roztwór, maczasz i kontrolujesz co chwilę. Resztki zejdą szczoteczką do zębów. Zaraz zaraz, masz kasetę z aluminium? Anoda występuje tylko na aluminium. Edytowane 18 Kwietnia 2017 przez skom25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Mi na zębatke alu ani korbe nic nie pomagało. Ani removery do lakieru ani krety etc. Nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cona78 Napisano 21 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Anoda momentalnie schodzi w krecie. Robisz roztwór, maczasz i kontrolujesz co chwilę. Resztki zejdą szczoteczką do zębów. Zaraz zaraz, masz kasetę z aluminium? Anoda występuje tylko na aluminium. Aluminiowa jest tylko największa koronka, reszta stalowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Czyli nie anoda tylko jakaś powłoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Chcę usunąć resztki tego który jest i mieć srebrną kasetę. Prędzej rudą z największą koronką srebrną. Pozostałe są wykonane ze stali 4130. Zdzieranie powłoki z kasety jest słabym pomysłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi