Skocz do zawartości

[Złożony Dirt Jumper] Zmienić coś?

Dropper

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chcę złożyć rower pod dirt, co sądzicie o wykazie części poniżej? Może macie jakieś lepsze pomysły lub coś jest z dupy?

rama: octane one void,

Suport:Octane one Euro BB 19mm

Widelec:Suntour XCR32R 

Zębatka przód: Dartmoor Peacock 25T 

Kiera: Octane One chemical pro 25,4
Stery: Cane Creek 10 series EC34

piasta: octane one (nie wiem jaka dokładnie, kupuję gotową obręcz zaplecioną i z piastą

Hamulec tył: Shimano Slx

Opony: Schwalbe Table top drutowe (na zwijane mnie nie stać :/) 

Cena całości (plus pedały, mostek, podkładka, gripy, łańcuch itp.) wyszła 3764zł jeśli bierzemy pod uwagę tylko nowe części. Wagowo pewnie coś ponad 10kg ale nie liczyłem. 

Pozdrower

Napisano

XCR to amor z luzami od nowości, nie jest przeznaczony do Dirtu a raczej do leśnych spokojnych przejadżek.

Napisano

jeden z tańszych widelców do DJ

1200 to jeden z tańszych? Czegoś zbliżonego w cenie do tego XCR? Bo jakbym miał ponad 1k na amor to bym marzocchi dj brał 

Napisano

@@phoe, kurde, to ja nie wiem jak mi wyszło tyle kasy, pewnie za gotowe koła, bo jak składałem inny na bazie dartmoora two6player to brałem amor Marzocchi dj3 a całość wyszła 3900 czyli podobnie :v A w dartmoorze miałem koła na części rozłożone 

@@phoe, może wyczaje używkę ładną 

Napisano

@@phoe, W sumie racja, dzięki, pozbieram na tego Manitou. Najlepiej od czego zacząć gromadzenie części do roweru? W sensie kolejność, podejrzewam, że od ramy, potem widelec, ale wolę spytać. Może jest jakaś dobra "strategia" ;d 

Napisano

Tam reszta to już nie ma filozofii jakiejś, ważne żebyś piasty dobrał pod widelec/ramę dobrze jak chodzi i oś.

Pod Circus'a przód musisz mieć 20mm, a tył warto 10x135.

Wideł najlepiej nowy jak jesteś stanie kasę nazbierać, z używanym jest spora loteria jednak... do Marcoków starych masz uszczelki kurzowe czasami po 200zł nawet... dolicz do takiego widelca koszt serwisu 120-150szł i masz widelec za 500zł w którego wkładasz 350zł na starcie lub prawie starcie.

Na rowerowy bez problemu rabatu 5-7% dostaniesz, może więcej.

Napisano

Nie da się stanu widelca po zdjęciach określić, trzeba zobaczyć jak pracuje + go najlepiej rozebrać.

Może być z zewnątrz cały poobijany, a będzie sprawny w 100%... 

... może tez być nówka z zewnątrz, a mieć luzy + być w środku wytarty = złom.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...