Skocz do zawartości

[korki do kierownicy] Alternatywny element rozporowy

kregiel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Zakupiłem za duże korki do kierownicy. Ogólnie mam problem z doborem odpowiednich korków zważywszy na małą średnicę mojej ramy, dlatego stwierdziłem kupić takie jakie są dostępne i pomyśleć nad opcją zmiany elementu rozporowego.

Element wygląda tak:

2017_04_15_10_52_26.jpg

Czy ktoś z was spotkał się z podobnym problemem lub wie ktoś co mógłbym wykorzystać zamiast oryginalnego elementu rozporowego?

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Napisano

Nie są za małe,po prostu sztywny plastik,mam te same,średnica rury kierownicy to 22mm o ile pamiętam.

U mnie wewnętrzna średnica to 15mm.

Napisano

Właśnie sprawdziłem,w moim przypadku wewnętrzna to 19mm,więc trochę biednie przy 15mm.

Może te od błotników przypasują,ale ja osobiście zrobiłbym z czegoś takiego :

d_20742_Kapturek_nakretki_M_6_szary_7001

Naciąć,wtopić nakrętkę i voila.

Napisano

małą średnicę mojej ramy

Co ma piernik do wiatraka?

Po prostu masz kierownicę o grubych ściankach, lżejsze rurki mają już dość cienkie ścianki. Możesz kupić zwykłe korki i lekko przyciąć te "skrzydełka" które blokują się w kierownicy. 

Napisano

idź do rowerowego/serwisu i poproś o jakieś luźne korki rozporowe od przednich błotników, takich plastikowych, mocowanych do sterówki

https://bikemia.com/blotniki-rowerowe/1442-blotniki-simpla-hammer-komplet.html

tu masz przykład, na zdjęciu masz takie właśnie korki rozporowe, to jest zwykły plastik, z drugiej strony nakrętka, bodajże m3/m4

Dobry pomysł :D

Udało mi się znaleźć takie korki od przedniego błotnika. Potrzebuję tylko dokupić nakrętkę i powinno rozwiązać problem :)

Co ma piernik do wiatraka?

Miałem na myśli kierownicę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...