SzymszonKRK Napisano 15 Kwietnia 2017 Napisano 15 Kwietnia 2017 Jeżdżę raczej asfalt, czasem lekki wypad w góry, raczej lekkie xc. Moje obręcze to dt swiss xr400. Obecne nyple alu dartmoora zaczęły luzować się ze szprychami...czy jest szansa kupić równie lekkie ale i dobre czerwone nyple? Nie miałem z tym przez rok problemu, ale teraz coś tam zaczęło się chrzanić co jakiś czas. Jakie do tego szprychy? Zależy mi, żeby kółka nadal były lekkie ale i w miare wytrzymałe. Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam.
marsman Napisano 16 Kwietnia 2017 Napisano 16 Kwietnia 2017 używałem tych nypli chyba z 6 lat. w przednim kole działały super ( zaplatane przez b. dobrego zaplatacza ). szprychy DT Revo, obręcz SunRims EQ21. nic nigdy z nim nie robiłem a trochę przeszło. tylne trochę krócej używane wymagało z raz do roku poprawek. bardziej obciążone no i składane przeze mnie. moim zdaniem nyple jak nyple. tylko daj komuś innemu do zaplecenia
detonator Napisano 16 Kwietnia 2017 Napisano 16 Kwietnia 2017 Od sześciu lat mam takie zestaw: Przód DT super comp i alu nyple Tył DT super comp od strony tarczy i comp od strony napędu, nyple alu od strony tarczy i mosiężne od napędowej. Moja waga to ok 80 kg ze szpejem i na tych kołach śmigam głównie w górach. Nie miałem żadnych problemów z kołami.
Mod Team safian Napisano 16 Kwietnia 2017 Mod Team Napisano 16 Kwietnia 2017 Są jeszcze Pillary, używam kilka lat i są ok, chociaż pewnie to to samo co Dartmoor http://allegro.pl/nyple-pillar-aluminiowe-14mm-x-36-szt-czerwone-i5466761189.html
dawid Napisano 17 Kwietnia 2017 Napisano 17 Kwietnia 2017 dartmoor to są Pillary, te nyple Pillara są ok, ale teraz Pillar wprowadził nowe nyple do oferty Pillar MV14, mają wyższą główkę i trzeba inaczej liczyć dla nich erd. Za to "więcej" szprychy jest w główce dzięki czemu ryzyko pęknięcia nypla znacząco spada
SzymszonKRK Napisano 17 Kwietnia 2017 Autor Napisano 17 Kwietnia 2017 A dt dwiss prolock nie beda lepsze od tych dartmoora co teraz mam?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.