zaba84 Napisano 15 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Witam. Nie wiedziałem gdzie dokładnie umieścić mój post więc mam nadzieje że tutaj bedzie ok. Niestety nie wiem jakiej dokładnie firmy mam hamulce ale rower to trek caliber 4 . Sprawa wyglada tak że : Hamując przednim kołem koło wpada w wibracje tak jakbym jechał po kostce. Natomiast tył bardzo słabo hamuje, klamkę cisne na maxa ile mogę i hamulce nie maja takiej siły żeby szybko zwolnić czy nawet żeby zblokować koło. Jeżeli chodzi o naciąg linki to chyba jest ok bo klamka od hamulca idzie do połowy skoku tylko. Ma ktoś jakąś wiedzę dlaczego przód wibruje a tył słabo hamuje? Co przejrzeć, co zepsuć a co naprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 15 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Zabrudzone/zatłuszczone/wyeksploatowane klocki. Kiepsko chodzące,zapieczone tłoczki. Zjechane tarcze. Wybieraj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.