Gość Krzysiek Napisano 15 Kwietnia 2017 Napisano 15 Kwietnia 2017 Witam, wymieniałem ostatnio opony w rowerze (Kross B2 2015) oraz czyściłem łańcuch. Ostatnio zauważyłem jednak, że gdy toczę rower do przodu to pedały również ruszają się do przodu :| ?! Yyy ktoś ma pomysł co źle zrobiłem ? Za mocno ściśnięte koło ? Rozkuwałem łańcuch i założyłem mu spinkę ale wszystko pasuje. Z góry dzięki za sugestie
Marcin86Poznan Napisano 19 Kwietnia 2017 Napisano 19 Kwietnia 2017 Masz kasetę czy wolnobieg? mogłeś za mocno ścisnąć koło a jak masz wolnobieg to nie dałeś podkładki. Ale chyba zbyt mocno ściśnięte koło możesz sam sprawdzić zanim napiszesz?
Fenthin Napisano 19 Kwietnia 2017 Napisano 19 Kwietnia 2017 Względnie bębenek do serwisu. Piszesz, że czyściłeś łańcuch. Chlapałeś jakimś odtłuszczaczem na kasetę/wolnobieg, czy zrobiłeś wszystko na zdjętym łańcuchu?
Pytanie
Gość Krzysiek
Witam,
wymieniałem ostatnio opony w rowerze (Kross B2 2015) oraz czyściłem łańcuch.
Ostatnio zauważyłem jednak, że gdy toczę rower do przodu to pedały również ruszają się do przodu :| ?!
Yyy ktoś ma pomysł co źle zrobiłem ? Za mocno ściśnięte koło ?
Rozkuwałem łańcuch i założyłem mu spinkę ale wszystko pasuje.
Z góry dzięki za sugestie
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.