vendetti313 Napisano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 Witam, chciałbym uzyskać opinie na temat roweru Mondraker Chrono Carbon 29er - 2016r. Będzie to mój pierwszy rower tego typu, na chwilę obecną posiadam rower crossowy. Proszę o opinię doświadczonych użytkowników bo w sieci średnio mogę znaleźć opinię na temat tego roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 15 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Jeśli chodzi ci o: https://www.7anna.pl/product-pol-7774-Rower-Mondraker-2016-Chrono-Carbon-29.html to największym minusem jest brak sztywnej osi z przodu, z tyłu również, ale to ma mniejsze znaczenie. Teraz plusy: - suport PF30 - jest tam założony adapter z PF30 na HT2 - napęd 2x10 (a nie wykastrowany 1x11) - duży rabat Nie wiem czy nie wolałbym jakiegoś Superiora, Focusa czy Canyona na alu ramie i napędzie SLX w tej cenie, waga byłaby podobna. Alu ramy obecnie sa b. lekkie i wytrzymałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vendetti313 Napisano 15 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Też patrzyłem na Canyona w alu, tylko tu rabat jest dość pokaźny. Co do carbon vs alu to pewnie jedno i drugie ma swoich zwolenników jak i przeciwników. Pewnie jak się człowiek sam nie przejdzie to się nie przekona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hi_all Napisano 15 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Patrząc na specyfikację tego roweru, płacisz głównie za ramę. Tylną zmieniarka GX. Reszta do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolarzjedrek Napisano 15 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Faktycznie sprzętowo nie powala. Spokojnie jeszcze treka za te pieniądze kupisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vendetti313 Napisano 15 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Faktycznie sprzętowo nie powala. Spokojnie jeszcze treka za te pieniądze kupisz. A jakiego polecasz? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolarzjedrek Napisano 15 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Superfly 6. 5400 jeszcze sa do dostania Wysłane z mojego LG-H320 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi