wujmer Napisano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 Witajcie , jestem tutaj nowy.Zamierzam kupić mój pierwszy rower szosowy do 3500zł max.Moim faworytem jest Kross VENTO 3.0 2017 ale myślę też nad GIANT CONTEND 1 2017Może coś innego polecicie ? Głównie do tej pory porusząłem się na rowerach górskich najniższej klasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir Napisano 2 Maja 2017 Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 I jak wybrałeś w gąszczu propozycji , przymierz się do każdego i weź wygodniejszy. Ja właśnie wybrałem rower i widzę 2 szkoły przy podjęciu decyzji: - pierwsza, niby rozsądniejsza - wybierz ramę, resztę możesz rozwinąć, zmienić, dopasować, geometrii ramy już za bardzo nie zmienisz, - druga, którą ja wybrałem, wybierz (a przy Twoim budżecie jest już chyba taka możliwość) coś, w co nie będziesz musiał inwestować przez najbliższe lata, mowa o osprzęcie, kołach, klamkach, etc.. Jak kupisz nowe, to ile musisz wyjeździć tysięcy km aby to się zużyło (poza łańcuchem, kasetą i blatami przód) i opłacało się wymienić pod tą "wybraną" ramę... Kiedyś kupiłem drogiego crossa, przez chwilę żałowałem, że przeinwestowałem osprzęt, ale serwis roweru robię co 2 lata centrowanie kół, regulacje przerzutek etc, po 4 latach, a może 5 wymieniłem napęd. Manetki, przerzutki, obręcze, stan idealny, zmieniłem tylko opony dwa razy, a pierwsze 3 lata jeździłem z fotelikiem i gówniarzem i to sporo, koło 100kg było, dziś nadal nie ma powodu zmieniać klamek, hamulców (magura 11 są jako takie) przerzutek. Wymieniłem napęd, kupiłem szosę i cross ma już dożywocie na wycieczki rodzinne i dojazdy do pracy, szosa do treningów areobowych Przemyśl sobie i ciesz się jazdą! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TommyMasta Napisano 9 Maja 2017 Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Witajcie , jestem tutaj nowy. Zamierzam kupić mój pierwszy rower szosowy do 3500zł max. Moim faworytem jest Kross VENTO 3.0 2017 ale myślę też nad GIANT CONTEND 1 2017 Może coś innego polecicie ? Głównie do tej pory porusząłem się na rowerach górskich najniższej klasy. Na pewno każdy z tych rowerków będzie dobrym wyborem. Nie chcę wprowadzać zamieszania, bo skoro sobie upatrzyłeś te dwa, pewnie wybierzesz któregoś z nich, ale możesz jeszcze popatrzeć na: Merida Scultura 200/300(4290zł, ale na Tiagrze) Trek 1.2(Sora) - ja przez rok jeździłem na Treku 1.1(5tys km) i żadnych problemów - nic nie stuka nic nie puka, więc na pewno mogę polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujmer Napisano 9 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Dziękuję za odpowiedź ale już kupiłem Kross VENTO 3.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TommyMasta Napisano 9 Maja 2017 Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 I jak wrażenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Maja 2017 Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Trek 1.2(Sora) - ja przez rok jeździłem na Treku 1.1(5tys km) i żadnych problemów - nic nie stuka nic nie puka, więc na pewno mogę polecić. Dla potomnych - od 3 miesięcy jeżdżę na nówce Trek 1.1 rocznik 2016 (black mat, kolor genialny). Mimo Shimano Claris w zasadzie nie mam problemow, rower się sprawdza fantastycznie. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.