brachypelma252 Napisano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 Witam, niedawno zakupiłem pomiar mocy Stages. Powoli zaczynam się oswajać z nowym urządzeniem, pogłębiam swoją wiedzę odnośnie tego urządzenia. Jaki program jesteście w stanie poleciś do analizy treningów. Zainstalowałem GoldenChetah lecz wdaje mi się on bardzo skomplikowany... Może TrainingPeaks premium albo WKO4 ?? Czym różnią się te dwie platformy oprócz tego że jedna jest offline z dysku a druga online poprzez przeglądarkę ?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diarem Napisano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 Skoro goldenchetach był skomplikowany to dwa pozostałe bedą takie same Osobiście używam Tp i goldenchetach Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachypelma252 Napisano 14 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 TP jest o wiele bardziej czytelny i przyjazny dla użytkownika. Cały ten interfejs jest przejrzysty i intuicyjny. GC już takiego wrażenia nie sprawia. Może korzystasz z tych programów już dłuższy czas i nie masz problemów z obsługą ani z jednym ani drugim. Ale nie chce mi się wierzyć że po uruchomieniu GC wszytskie było tak dla Ciebie zrozumiałe i czytelne. A jak zaznaczałym dopiero zacząłem korzystać z tego oprogramowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diarem Napisano 15 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Fakt gc a tp i wko ma trochę inne nazewnictwo poszczególnych wartości, trzeba sie przyzwyczaić i poczytać user guide i pooglądać filmy na yt , obsługa tp i wko to najlepiej kupić książkę : "kolarstwo zaawansowane" z Rafałem Majka na okładce, dużo rozjaśnia i można stwierdzić ze to taka instrukcja jak używać tego oprogramowania , Generalnie jak już masz wyznaczone ftp to musisz klepać TSS'y żeby zrobić dużo CTL i odpowiednio zredukować ATL przed jakimiś ważnymi zawodami aby TSB wskoczyło na plus a ile na plusie to już musisz metodą prób i błędów niektórzy wykręcaja najlepsze 5 min i 20min na tsb 5-10 inni 15-20 ciężka sprawa i trochę Ci to zajmie a to tylko ułamek możliwości oprogramowania TP jest fajne jak ktoś Cię prowadzi to ustala Ci treningi zdalnie, patrzysz w telefon i wiesz co masz zrobić Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomciox Napisano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Na początek bez płacenia możesz korzystać ze Stravy, w której też są bardzo przydatne narzędzia treningowe. By mieć darmowe Premium wytarczy zarejestrować kartę kredytową - ja już tak jadę od listopada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Strava korzysta z nieco innego nazewnictwa, ale generalnie też daje radę. Wiadomo, nie jest to Training Peaks, ale płatne premium Stravy jest dużo tańsze niż płatna wersja TP, więc coś za coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.