Skocz do zawartości
  • 0

Problemy z tylnymi przerzutkami

Gość Ktoś z pytaniem

Pytanie

Gość Ktoś z pytaniem
Napisano

Mam taki problem że nie mogę wrzucić 2 pierwszych(1,2)  i jednej ostatniej(8) przerzutki w ogóle nie chcą wskakiwać podejrzewam że chodzi tu o napięcie linki ale sam nie chcę nic zepsuć i czy dałbym radę takie coś rozwiązać samemu czy muszę jechać do jakiegoś speca. A jeśli się da to co mam zrobić skrócić linkę raczej wątpię może to coś innego ale wygląda mi to na zbyt mocno naciągniętą linkę 

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A w czym grzebałeś? Możliwe, że śrubki "L" i "H" przy tylnej przerzutce poprzestawiałeś i teraz nie wiesz jak było. Linki się nie skraca, ona w trakcie eksploatacji się nie wydłuża, za małe siły na nią działają. Mogą się jedynie wycierać pancerze wewnątrz, co powoduje z czasem niewielkie poluzowanie linki, ale do regulacji baryłką przy manetce albo przy przerzutce, o ile ją ma.

Więcej danych: co to za przerzutka, czym kręciłeś i co chciałeś tym osiągnąć, jaki jest stan pancerzy i linki. Możliwe, że są do wymiany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...