brzytwiarz Napisano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Witam, mam urwaną śrubę w mostku przy sterze, czy konieczna jest wymiana całego mostka, czy wystarczy tylko wkręcić nową śrubę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Jaki mostek? A-Head? Jaka śruba? Wróżek rowerowych to tu nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziksoltys Napisano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 a starej się nie da wykręcić. fotki jakieś wrzuć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brzytwiarz Napisano 13 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 No tak, najpierw kliknąłem utwórz temat, potem pomyślałem, przepraszam. To jest mostek tego typuhttps://www.evanscycles.com/bontrager-2013-race-lite-7-degree-rise-31-8mm-stem-EV182299Urwana jest dolna śruba "ściskająca" mostek do sterów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 To jest śruba od Top Capa. Gwiazdka w rurze sterowej jest cała? Jeżeli tak to kupujesz nową śrubę, na ogół pasuje M6x35 ( w zależności od Top Capa łeb Walcowaty lub Stożkowy) Wrzuć foto. A nie, dolna? Dolna śruba od mostka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brzytwiarz Napisano 13 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Źle wytłumaczyłem, nie chodzi mi o śrubę łączącą mostek ze sterem i kapslem, ale o ściskającą mostek na sterze Na zdjęciach widać jedną wkręconą śrubę, niżej jej jest tylko gwint, bez główki- o tą śrubę mi chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Wystarczy samą śrubę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brzytwiarz Napisano 13 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Czyli miałem dobre przeczucie, bo mechanik w serwisie rowerowym chciał od razu mostek zmieniaćPotrzebne są tu jakieś specjalne śruby, bo na tej nie urwanej widzę, że gwint kończy się jakieś 0.5 cm przed główką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziksoltys Napisano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 wykręć starą śrubę wkręć nową i będzie OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brzytwiarz Napisano 13 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 dzięki za pomoc w takim razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziksoltys Napisano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 niepotrzebna specjalnych śrub. Gwinty są normalne tylko śruba na imbus żeby Ci weszła do środka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Zmierz, wyglada na m6 ale moze byc m5, roznie bywa. Pytanie tylko dlaczego sruba sie zerwala, co sie stalo z tym mostkiem? Nie jest popekany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brzytwiarz Napisano 13 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Rower kupiłem używany i kierownica była zdjęta razem z mostkiem do transportu- podejrzewam, że śruba była za mocno wkręcona i przy demontażu się urwała.Czyli rozumiem, że w pełni gwintowana śruba też zda egzamin, nie musi mieć koniecznie tego pół cm niegwintowanego przy główce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziksoltys Napisano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 może być z pełnym gwintem. mało prawdopodobne żeby śruba przy demontażu się ukręciła. zobacz fotki mostka jak rower był skręcony czy tam są wszystkie łebki śruby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Jeżeli to stal, to nie ma opcji że coś się ukręciło. Mostek by dawno pękł. Dlatego właśnie pytam czy mostek jest cały, bo coś tutaj nie gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.