katmai Napisano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Witam wszystkich. Mój syn lat 14 posiada rower Kross Hexagon X4 2016 zakupiony w październiku ub.r. W czasie jazdy w deszczu doszło do wywrotki - nic poważnego, ot niby zwykła wywrotka na lewą stronę - w wyniku której przednie koło względem ramy jest ustawione pod kątem (w pionie). Pojechałem dziś do sklepu rowerowego który również serwisuje rowery. Po oględzinach serwisant doszedł do wniosku że wykrzywiony jest widelec i trzeba go wymienić. Czy jest jakaś możliwość wyprostowania czy tylko i wyłącznie wymiana? Na mój wzrok samo wykrzywienie amortyzatora przy zdjętym kole nie jest widoczne. Czy to możliwe żeby od takiego upadku wykrzywiły się golenie czy raczej doszło do wykrzywienia haków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 13 Kwietnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Czy to możliwe żeby od takiego upadku wykrzywiły się golenie czy raczej doszło do wykrzywienia haków? W sumie na jedno wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Zdejmij koła i oprzyj rower amortyzatorem o ziemię. Będziesz widział czy jest krzywo czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Daj tu nam jakieś fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katmai Napisano 13 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Fotek teraz nie wrzucę bo rower stoi w serwisie, ale w bardzo dużym uproszczeniu problem przedstawia się tak jak na załączonym obrazku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi