ImInTrance Napisano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 Siema Czy ktoś używał lub słyszał opinie o korbach produkowanych przez tą firmę ? Ogładam model z aukcji : http://allegro.pl/korba-force-44-32-22-sztywna-os-suport-wroclaw-i6744210254.html Dziękuję za każdą informację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Ja powiem Ci nieco inaczej. Kiedyś skusiłem się na korbę Suntour z zintegrowaną osią, wyrzuciłem ją po 3 miesiącach bo tego się nie dało używać. W przypadku korby warto chyba jednak kupić sprawdzone rozwiązanie: Shimano. Chociażby ze względu na dostępność części zamiennych czy mnóstwo poradników serwisowych. Deore FC-M590 na allegro ( i chyba w centrumrowerowe.pl) jest raptem 20-30 zł droższe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Kwietnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 1. wcale lżej nie jest od shimano deore a cene podobna 2. oś może mieć skłonność do pękania jak FSA na 24mm stad bym sie zastanawiał 3. opis jakiś taki dziwny, wolał bym shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Znajomy używa i nie widze róźnicy w porównaniu do mojej Alivio M4050 Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Tylko pytanie po co sobie robić ewentualny kłopot, skoro w tej cenie mamy sprawdzony przez tysiące użytkowników produkt Shimano? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Dlatego ja kupiłem Shimano unikając problemów wrazie czego a z ciekawości co się u ciebie działo z tą korbą suntura ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 W pierwszym egzemplarzu który dostałem był luz na łączeniu pająka z osią. System kontrowania całości jest także lekko mówiąc poroniony: nakrętka którą redukuje się luz a potem całość dociąga prawym ramieniem korby. Efekt był taki że albo był luz albo całość kręciła się ciężko ( nawet Shimano to przy tym to wzór płynności). Koniec końców zauważyłem że pająk jest krzywy i ją wyjąłem bo to już było za dużo. Dodam jeszcze tylko że blaty nie było montowane na kominy tylko to w blacie był gwint. Oczywiście śruby były w takim rozmiarze że nie było możliwości wsadzenia standardowego komina żeby zamontować inną zębatkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.