Skocz do zawartości

[Korba] Opinie o FORCE ?

ImInTrance

Rekomendowane odpowiedzi

Ja powiem Ci nieco inaczej. Kiedyś skusiłem się na korbę Suntour z zintegrowaną osią, wyrzuciłem ją po 3 miesiącach bo tego się nie dało używać. W przypadku korby warto chyba jednak kupić sprawdzone rozwiązanie: Shimano. Chociażby ze względu na dostępność części zamiennych czy mnóstwo poradników serwisowych.

Deore FC-M590 na allegro ( i chyba w centrumrowerowe.pl) jest raptem 20-30 zł droższe.

W pierwszym egzemplarzu który dostałem był luz na łączeniu pająka z osią. System kontrowania całości jest także lekko mówiąc poroniony: nakrętka którą redukuje się luz a potem całość dociąga prawym ramieniem korby. Efekt był taki że albo był luz albo całość kręciła się ciężko ( nawet Shimano to przy tym to wzór płynności).

Koniec końców zauważyłem że pająk jest krzywy i ją wyjąłem bo to już było za dużo.

Dodam jeszcze tylko że blaty nie było montowane na kominy tylko to w blacie był gwint. Oczywiście śruby były w takim rozmiarze że nie było możliwości wsadzenia standardowego komina żeby zamontować inną zębatkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...