porcelanowy Napisano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) PowitołCzęsto padają pytania o faktyczną wagę jakiejś opony.Odpowiedzi albo nie padają, albo są rozsiane po forum i trzeba się ratować danymi producenta które są nie zawsze dokładne .Może by sklecić jeden temat, w którym będziemy się dzielić zmierzoną wagą posiadanych opon? Wagomiarom się przyda Ode mnie: Michelin Wild Grip'r 29x2,1 TLR (podstawowa wersja zwijana).Deklarowane: 660g, zmierzone 674g. Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez porcelanowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 12 Kwietnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 Swego czasu kupiłem dwie opony takie same. Różniły się wagą o ok.10%. Dwie różne dostawy. Dlatego powątpiewam w sugerowanie się przy zakupie pomiarem innym niż tego co aktualnie kupujesz. Ale mogę się mylić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 kiedyś kupiłem cztery Rocket Rony. wagi 465, 512, 519, 537 gramów... ale to schwalbe. Continentale czy Maxxisy które kupowałem parami ważyły podobnie i prawie zgadzało się to z tym co producent podaje w katalogu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 13 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Powitoł Zrobita co chceta, ja jak będę miał coś pod ręką to zważę i wrzucę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 13 Kwietnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Odsyłam Was do galerii, gdzie znajdziecie zdjęcia z oponami na wadze : https://www.forumrowerowe.org/gallery/category/44-tires-opony/ Temat zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi