larus1984 Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Proszę o jakieś informację odnośnie hamulców SHIMANO ALTUS M315 (HYDRAULICZNE) działają w rowerze unibike http://www.arenarowery.pl/unibike-mission-29-2017-p-317.html jestem na kupnie tego roweru i mam dylemat odnośnie tych hamulców, nigdzie nie mogę odszukać informacji na temat tego sprzętu (awaryjność). Moja jazda będzie całkowicie rekreacyjna żadne zawody itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Jeśli nie jeździsz w ujemnych temperaturach bedą dobre Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 (edytowane) Ja bym na tym jeździł aż padnie a potem się martwił nad wymianą. Ogólnie jeśli nie jeździsz po górach i nie specjalnie w zimie to powinny wystarczyć na chwilę. Edytowane 11 Kwietnia 2017 przez Ychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
larus1984 Napisano 11 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Ale ja jeszcze nie kupiłem tego roweru i na razie nic nie będę zmieniał a długość klamki przy rekreacyjnej jeździe raczej nie będzie miała większego znaczenia. Na mrozie nie planuje jeździć, czyli nie ma się co obawiać ? ktoś używa tego modelu ? nie boję się o siłę hamowania bo do mojej jazdy będzie wystarczająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 a długość klamki przy rekreacyjnej jeździe raczej nie będzie miała większego znaczenia. Z tą długością klamki to mi się tematy pomyliły , bo miałem otwarte 5 na raz i zmieniłem kartę przyciskiem na klawiaturze przypadkiem Już poprawione Jeśli nie chcesz nic wymieniać , to jeździj z tymi hamulcami aż coś się zacznie dziać i wtedy pomyślimy nad czymś lepszym , bo nic specjalnego to nie jest ale coś muszą wkładać do tych rowerów Niskie modele hamulców Shimano "cieszą się" opinią , ale złą bo są dość awaryjne właśnie w niskiej temperaturze a moc przeciętna jak na hydrauliki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
larus1984 Napisano 11 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Ok tak zrobię wiem że to nie będzie zgodne z tematem ale co myślicie o tym rowerze http://www.arenarowery.pl/unibike-mission-29-2017-p-317.html w cenie 1600 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Kwietnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 Chciałem namieć iż o ile hejtowałem produkty szitmano, o tyle oemowe heble typu 355 czy 315 działają nad wyraz dobrze. Nie są jakieś mocarne, klamki są długie a ich skok tez spory ale hamują przyzwoicie, nie ma problemów z tłokami póki co. Pamiętajcie ze jeżeli zjecie klocki pow 50%, przy wymianie na nowe należy je wysunąć możliwie najdalej jak sie da ( najlepiej je wyjąć) i oczyścić, nasmarować i wsunąć. Wysuwać należy tłoki pojedynczo. Najlepiej jest rozebrać zacisk. To znacząco wydłuży jego żywot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi