orscik Napisano 20 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Zobaczymy jak mi to pójdzie. W piątek działam. Nie zobaczycie na zdjęciach za dużo.zastanawiam sie czy tarcze juz nie są fo wymiany. http://www89.zippyshare.com/v/ZeURfYXK/file.html http://www89.zippyshare.com/v/PKYjpIOQ/file.html http://www89.zippyshare.com/v/mW8xiWHR/file.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Suwmiarka w rękę i mierzysz, coś mi się nawet wydaje że na tarczy jest napisana minimalna grubość. Jesteś pewny że nie zatłuściłeś tarczy? Widać jakieś jasno brązowe ślady na tarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Min. TH to właśnie minimalna grubość. Masz na pierwszym zdjęciu - 1.5 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orscik Napisano 21 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Wydsje mi się,że tam nie ma 1,5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Wydaje się a realny wymiar to dwie różne sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orscik Napisano 21 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) Dotarłęm do domu. Tarcza ma 1.6mm Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez orscik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 0,1 Ci zostalo. Biorac pod uwage ze nowa ma chyba 1,8 to jeszcze troche. Chociaz dla swietego spokoju bym sie na Twoim miejscu rozejrzal za nowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbc Napisano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 A klocków nie zachlapałeś płynem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orscik Napisano 21 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 NIe. Odtłusciłem je benzyną ekstrakcyjną dla pewności po kilku razach hamowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Benzyna to nie jest najlepszy środek do tarcz. Płyn do mycia naczyń + woda załatwiają sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orscik Napisano 22 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2017 (edytowane) Tylny zacisk odpowietrzalem wczoraj.Przy zablokowanych tłoczkach uzupełniałem pusty układ hamulcowy. Płyn wtłaczałem strzykawką od dołu przez zawór odpowietrzający.gdy płyn w zbiorniczku prawie sie przelewał zakręcilem zawór odpowietrzający. Podpompowalem klamką, następnie cały czas ją trzymając wcisniętą na pół sekundy otworzyłem zawór odpowietrzajacy. Wylecialo trochszeczke płynu. Po tej czynnosci pompowalem szybko klamką i ją puszczałem. W zbiorniczku z otworu leciały pojedyńcze bąbelki. Czynność wciskania klamki powtarzałem do momentu aż bąbelki przestały lecieć. Na sam koniec wszystko skręciłem.Założyłem zacisk , powycierałem, odtłusciłem. Wszystko gotowe. Podpompowuje klamką i niestety klamka schodzi bardzo nisko. Dzisiaj wymianiam tylną tarczę.może coś się poprawi. Edytowane 22 Kwietnia 2017 przez orscik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orscik Napisano 23 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Tarcza tylna wymieniona na nową. Hamulec żyletka w porównaniu do tego co bylo wczesnie. Przednia tarcza tez pojdzie pod wymiankę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi