Seba_sl Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Witam wszystkich Od stycznia rozglądam się za nowym rowerem w zasadzie jestem na finiszu i zastanawiam się nad trzema krosse level b6, romet mustang 1 i właśnie nad Mondraker Leader http://mondraker.pl/bikes/leader-29er/ Firma ta jest mi kompletnie nie znana, jeżeli chodzi o hardtaile, natomiast słyszałem że jeżeli chodzi o rowery enduro to mają ramy nie do zajechania. Co sądzicie o tym rowerze ? jest wart swojej ceny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 11 Kwietnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Za te pieniądze można kupić rower z lepszym osprzętem i właściwie poza ciekawą ramą mogącą stanowić bazę do tzw. rozbudowy / ulepszeń, to d... nie urywa. Na pierwszy ogień amorek do wymiany - oczywiście jeśli wymagania są większe. Przynajmniej są uczciwi i napisali czarno na białym o sterach z redukcją, co w przypadkach niektórych firm ( np. polskiej firmy na K ) nie było takie oczywiste i wprowadzało ludzi w błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba_sl Napisano 11 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 No właśnie ta rama mnie zaciekawiła, bo osprzętowo to fakt szału nie ma (porównując do levela b6 to już w ogóle słabo wypada). Ale właśnie czy warto wydawać te pieniądze pod kątem ramy ? czy może ta rama nie będzie dużo lepsza od ram dwóch pozostałych to znaczy levela b6 czy mustanga 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 11 Kwietnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Mondraker wypada lepiej od B6, bo posiada taperowaną główkę ramy i prawdopodobnie jest od niego lżejszy ( oficjalne dane : B6 13,9 kg, Mondraker 13,5 kg ). Dla mnie jego rama jest najciekawsza z tych trzech - prawdopodobnie będzie z nich najlżejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba_sl Napisano 11 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 A co myśleć o obręczach i piastach tej firmy ? ma ktoś jakieś doświadczenie z tym osprzętem ? mógłby mi ktoś też napisać coś o tych hamulcach (użytkowanie, serwis)? Może macie jakieś inne lepsze propozycje roweru w podobnej cenie, do użytku w 80% las, nie zawsze utwardzony szuter, czasami maraton mtb, który będzie dobrą bazą do późniejszej przebudowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi