Skocz do zawartości

[rower] mondraker leader - opinie

Seba_sl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Od stycznia rozglądam się za nowym rowerem w zasadzie jestem na finiszu i zastanawiam się nad trzema krosse level b6, romet mustang 1  i właśnie nad Mondraker Leader

http://mondraker.pl/bikes/leader-29er/

Firma ta jest mi kompletnie nie znana, jeżeli chodzi o hardtaile, natomiast słyszałem że jeżeli chodzi o rowery enduro to mają ramy nie do zajechania.

Co sądzicie o tym rowerze ? jest wart swojej ceny ?

• Mod Team

Za te pieniądze można kupić rower z lepszym osprzętem i właściwie poza ciekawą ramą mogącą stanowić bazę do tzw. rozbudowy / ulepszeń, to d... nie urywa.

Na pierwszy ogień amorek do wymiany - oczywiście jeśli wymagania są większe.

Przynajmniej są uczciwi i napisali czarno na białym o sterach z redukcją, co w przypadkach niektórych firm ( np. polskiej firmy na K ) nie było takie oczywiste i wprowadzało ludzi w błąd.

No właśnie ta rama mnie zaciekawiła, bo osprzętowo to fakt szału nie ma (porównując do levela b6 to już w ogóle słabo wypada). Ale właśnie czy warto wydawać te pieniądze pod kątem ramy ? czy może ta rama nie będzie dużo lepsza od ram  dwóch pozostałych to znaczy levela b6 czy mustanga 1.

A co myśleć o obręczach i piastach tej firmy ? ma ktoś jakieś doświadczenie z tym osprzętem ?  mógłby mi ktoś też napisać coś o tych hamulcach (użytkowanie, serwis)?

Może macie jakieś inne lepsze propozycje roweru w podobnej cenie, do użytku w 80% las, nie zawsze utwardzony szuter, czasami maraton mtb, który będzie dobrą bazą do późniejszej przebudowy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...