Skocz do zawartości

[Wypadek, Piekary Slaskie] 33- latek z Tarnowskich Gor

puncho

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

http://www.tvn24.pl/katowice,51/potracil-rowerzyste-i-uciekl-policja-znalazla-samochod-w-lesie,730801.html

Oburzajace zachowanie sprawcy. Incydent z rodzaju tych ku przestrodze: masz wyraznie oswietlony, porzadny rower oraz doswiadczenie i umiejetnosci zawodowego kolarza. A i tak stanowisz obiekt podwyzszonego ryzyka dla skrajnie nieodpowiedzialnych kierowcow. O ile w ogole zasluguja na te nazwe.

Pouczajace...

Napisano

To mogło spotkać każdego z nas. Mam nadzieję, że stan poszkodowanego szybko się poprawi, a sprawca z kibla długo nie wyjdzie.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Panowie i panie jest dobra wiadomość. Kolega był wczoraj w szpitalu i sytuacja jest dobra- stabilna. Noga pośrubowana...... Chłopak się wylizał z ran i wnet wypuszczą go do domu ;-) Odżyje i wzmocni się psychicznie oraz fizycznie. Teraz już tylko będzie lepiej. Jak coś więcej będę wiedział to dam znać.

No i pozostanie walka ze sprawcą.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Sprawca jest nietykalny według prawa w cebulandii. Stwierdzi, że pożyczył auto, ale nie pamięta komu i sprawa umorzona z powodu nieodnalezienia sprawcy. Fakt, że człowieka potrącono jego autem a on nie umie wskazać kierującego nic dla śmiechosądu nie znaczy.

Napisano

Sprawca jest nietykalny według prawa w cebulandii. Stwierdzi, że pożyczył auto, ale nie pamięta komu i sprawa umorzona z powodu nieodnalezienia sprawcy.

To prawo "cebulandii" jest mądrzejsze niż jesteś w stanie zrozumieć. Gdyby można było skazać właściciela za wypadek z udziałem jego samochodu, to złodziej mógłby ukraść Twój samochód, zabić nim człowieka, porzucić samochód w lesie a Ty poszedłbyś siedzieć. Na sprawcę jest oczywiście paragraf, ale trzeba udowodnić, kto tym sprawcą jest.

Fakt, że człowieka potrącono jego autem a on nie umie wskazać kierującego nic dla śmiechosądu nie znaczy.

Ja wiem, że teraz poniewieranie sądów jest w modzie, ale bez przesady. To jest praca organów ścigania, żeby szukać sprawcy. To policja i prokuratura ma ustalić sprawcę a podejrzany/oskarżony ma prawo się bronić a nie samodzielnie oskarżać. Jak trzeba było uchylać się od mandatów z fotoradarów, to jakoś wszyscy rozumieli, że trzeba ustalić sprawcę i że nie można domagać się od właściciela samochodu, że będzie sam oskarżał siebie i najbliższych.

Napisano

Podzielam powyższe zdanie. Sprawcy należy się adekwatna kara, ale do przypisania winy niezbędne są dowody.

Poszkodowany będzie mógł natomiast niezależnie od ukarania sprawcy dochodzić odszkodowania i zadośćuczynienia od ufg.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Moim zdaniem problemem jest to, że nikt nie wierzy, że właściciel auta nie pamięta komu go pożyczył. To mało prawdopodobna sytuacja, chyba że zgłosili się do właściciela wiele tygodni po zdarzeniu.

Doczytałem artykuł. Wynika z niego, że właściciela auta znaleziono następnego dnia.

Napisano

No i pozostanie walka ze sprawcą.

Skoro już wątek został odkopany... @woojj, wiadomo jak się dalej potoczyła sprawa? 

Napisano

Tragedia!!!! Informacja z dziś ;-(( Policja znalazła Wojtka Wilkosza martwego w domu ;-(((( 

Prawdopodobnie jakieś powikłanie po wypadku(oderwanie skrzepu) ;-((( Tydzień temu kumpel go odwiedził w domu i snuli plany powrotu do codzienności.........Wszystko układało się super, a tu takie nieszczęście.

;-((((((((((((((((((((((((((((

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...