Skocz do zawartości

[sztyca] 400mm 27,2 - jak najlżej do 300zł

zawojabike

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Tak jak w tytule - szukam jak najlżejszej sztycy o długości 40cm i średnicy 27,2mm;

Im taniej tym lepiej, jednakże moge przeznaczyć 300zł - jak będzie taniej to sie nie pogniewam :P

Od razu mówie, że nie interesują mnie takie wynalazki jak PROMAX - sztyca musi służyć długo i być niezawodna. Może być carbon, ale nie musi - ze względu na ograniczenie 3 stów to lekkiego karbonu raczej nieznajde więc stawiam na alu/scandium.

Bardzo podoba mi sie sztyca firmy KCNC - ale nie wiem czy oni robią je w długości 40cm, znalazłem maksymalnie 35cm.

Czekam na odpowiedzi

Pozdrawiam

'Kochani - pomocy! :D))

Napisano

Witam

Przełamałem lody i zdecydowałem sie na bontragera, tyle że w najwyższej wersji Race XXX Lite CARBON, zobaczymy jak będzie się sprawował.

A teraz drugie pytanie:

Czy uważacie za słuszne kupowanie specjalnego zacisku do sztyc karbonowych, czy to tylko taka ściema jest?

Napisano

Sugeruje Thomsona. Nie jest najlzejszy ale z pewnoscia najwytrzymalszy ze wszystkich wymienionych. Nigdy go nie pogniesz ani nie polamiesz. Znam gostka ktory w dh uzywa thomsona i mowi ze nie ma nic pewniejszego. Waga tez jest bardzo dobra

Napisano

przeciesz napisal ze kupil juz bontragera.....

co do zaciskow to wiekszosc znanych mi ludzi z carbo sztycami uzywa zwyklych i jest ok choc pewnie ziarno prawdy jest w marketingu zachecajacym do kupowania specjalnych zaciskow

Napisano

Decydując się na zakup tak porządnej sztycy nie ryzykował bym z normalnym zaciskiem :) Kiedyś na zagranicznym forum mtbr.com był topic na ten własnie temat i gość wstawił zdjęcie sztycy carbon z alu zaciskiem złamanej właśnie w tym miejscu ... pewnie coś w tym jest

pzdr Cub_s

Napisano

my god chyba logiczne ze sztyca tak czy inaczej peknie w tym miejscu albo przy jarzemku to ze tam pekla wcale nie musialo byc spowodowane zaciskiem alu ale po prostu tym ze za mocno byla skrecona,wadliwa,zbyt ciezka osoba na niej jezdzila,zbyt mocno dostala w tylek

Napisano

my god ...

szakq ale nie widze tu powodu żeby się tak żołądkować uwierz :rolleyes:

zawojabike pytał o te zaciski więc napisałem co na ten temat wyczytałem , każdy ma jakieś inne doświadczenia jak i inny pogląd więc dopuść może także opinnie innych ;)

Jak będzie czas to postaram się odnazleźć ten topic

Pozdrawiam Cub_S

Napisano

looz ale kiedys na zagranicznym forum byla zdjecie.....

to mnie nie przekonuje powodem zlamania moglo byc kilka innych rzeczy o ktorych pisalem-sadze ze co najmniej polowa polskich bikerow jezdzi na zwyklych zaciskach(z tych co posiadaja carbo sztyce)i jakos nie widze w co drugim rowerze z carbo sztyca pekniecia w tym miejscu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...