Skocz do zawartości

[dt350 tył] awaria

grzesiowu

Rekomendowane odpowiedzi

witam

w nowym rowerku taka przygoda: nagle brak przekazywania napędu, nawet na najmiększym biegu, na płaskim asfalcie, czasem złapie na ćwierć obrotu korbą to wszystko. Na początku pomyślałem spadł łańcuch ale nie ....

koło wymontowane i jutro ide do mechesa ale strasznie mnie to męczy co się mogło stać; ja nie jestem silny

Rozbierz piaste i sprawdz ile tam jest elementow. Powinny byc 2 sprezynki, 2 zebatki star ratchet i tuleja dystansowa. Kiedys mialem taki przypadek ze dostalem 3 piasty bez jednej sprezynki i po kilku obrotach system zapadkowy zaczynal wydawac dziwne dzwieki.

Pozatym mogly sienzawiesic zebatki star ratchet.

W najgorszym wypadku zerwane zeby w zebatkach star ratchet lub urwany gwint w korpusie piasty.

Cokolwiek by sie nie stalo to DT bardzo szybko rozpatruje sprawy gwarancyjne

• 2 miesiące temu...

wracam do tematu bo jest nawrót

zastanawiam się może sprężyny za słabe i za słabo pchają rachety na siebie?

z innej beczki to w necie ludzie piszą że 36t właśnie takie problemy robi tzn jednym robi innym nie

z pamięci pisząc to chyba włąśnie ja mam 36t (w każdym razie wygląda na więcej niż 18)

chyba kupię na test używane 18t bo ludziska nagminnie se apdejtują i zobaczę co wtedy

PS czy faktycznie trzeba używać dedykowany do ratchetów smar od dt

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...